• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

TEKMOVANJE: Starejši učenci bronasti na DRŽAVNEM srečanju DMG v Črnomlju, 27. in 28.9.2013

Dodano: 28.09.2013

V petek, 27.9. in v soboto, 28.9.2013 je na Osnovni šoli Mirana Jarca v Črnomlju potekalo 33. srečanje društev Mladi gasilec (DMG), na temo “Rad sem gasilec”. Ob 9.30 se je tekmovanje pričelo s sprejemom udeležencev ter otvoritvijo srečanja. Po nekaj pozdravnih govorih so sledile delavnice. Kaja se je udeležila preventivno – raziskovalne, Urban likovne, Matej ustvarjalne in Robert izdelave pisanic.
Okrog 13. ure je sledilo kosilo, da so si tekmovalci in mentorji nabrali moči za ogled znamenitosti kraja Črnomelj. Po vrnitvi v šolo se je pričelo testiranje in sicer poznavanje kraja, preventivno znanje in znanje iz prve pomoči.
Ob 18. uri so gostitelji sprejeli otroke v svoje domove, kjer so jim postregli z večerjo ter jim nudili prenočišče. Mentorji, pedagogi in gosti z organizatorji srečanja pa so se zvečer ob ritmih lokalnega ansambla lahko pogovorili o petkovem delu tekmovanja.

V soboto se je ob 9. uri nadaljevalo tekmovanje in s tem praktični del testiranja. Ko so opravili s preizkusi, so se otroci in mentorji odpravili na ogled gasilskega doma v Črnomlju, sodniki pa so med tem pregledali rezultate in jih pripravili za razglasitev.

Ob 12.30 uri se je pričela zabavna prireditev »Z veseljem ustvarjamo«, kjer so udeleženci delavnic predstavili svoje ustvarjanje. Čisto na koncu pa je sledila le še razglasitev rezultatov, ko smo izvedeli, da smo se uvrstili na 3. mesto.

VSEM EKIPAM IN NJIHOVIM MENTORJEM ČESTITAMO ZA DOSEŽKE!

Ekipa: Kaja Ručigaj, Urban Ručigaj in Matej Cimerman – 3. mesto
Spremljevalec: Robert Ručigaj

Mentorji: Tadeja Lukan, Robert Ručigaj, Sašo Jenčič, Domen Pirnat

Nekaj utrinkov in rezultate si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!) in REZULTATI (klikni!).

Ni dogodkov.