• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Državno gasilsko tekmovanje mladih v orientaciji v Veliki Pirešici, 15.9.2012

Dodano: 16.09.2012

V soboto je v Veliki Pirešici potekalo državno gasilsko tekmovanje mladih v orientaciji med najboljšimi ekipami iz 17 regij iz celotne Slovenije. Na tekmovanje smo se uvrstili z dvema ekipama. Ekipe so se srčno podale v boj in v kategoriji pionirk med 32 ekipami zasedle 8. mesto in mladinci, prav tako v kategoriji 32 ekip, po malo ponesrečenem nastopu na vezavi vozlov, 18. mesto.

Celostno gledano so naše ekipe mladih znova pokazale visok nivo znanja. Zavedati se moramo, da je v Sloveniji preko 1000 prostovoljnih gasilskih društev, ki se ukvarja z mladino in svoje mlade upe pošilja na tekmovanja. Uvrstitev na državno tekmovanje je po eliminaciji na občinskih in regijskih tekmovanjih že samo po sebi velik uspeh, saj le 32 ekip iz vsake kategorije dobi priložnost nastopiti na najbolj prestižnem, državnem tekmovanju. Za zmago na tem nivoju potrebuješ veliko znanja, izkušenj in kanček športne sreče, kar se posreči le redkim. Lansko leto se je sreča nasmehnila tudi nam, z bronom v kategoriji pionirk. Letos žal ni bilo tako. Za mladince je to že tretja zaporedna uvrstitev na državno tekmovanje, za pionirke pa druga, kar kaže na dolgoročno dobro in kvalitetno zastavljen program dela z mladino, ki ga izvajajo loški mentorji. Vsem ekipam, še enkrat čestitam za trud in njihove odlične rezultate, drugo leto pa znova poskusimo srečo. Morda pa nam bo takrat ponovno uspelo poseči po medaljah.

Pionirke: Kaja Slabajna, Kaja Sadar, Ana Skok; Mentor: Stane Cimerman
Mladinci: Blaž Slabajna, Nejc Loboda, Martin Kunavar;

Ostali mentorji, ki so kakorkoli pripomogli pri izobraževanju in nastopu ekip: Robert Ručigaj, Boštjan Čebulj, Domen Pirnat, Tadeja Lukan, Sašo Jenčič, Anže Kveder in David Bizjak.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Rezultati:
REZULTATI_Orientacija_GZS_2012

Ni dogodkov.