• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2010

Aktivnosti v oktobru »mesecu varstva pred požari«.

V oktobru, mesecu varstva pred požari, smo pregledali hidrantno omrežje na področju, ki ga pokriva naše društvo ter se lotili predstavitve naše dejavnosti ostalim občanom, predvsem pa otrokom in mladini. Za občane smo organizirali prikaz gašenja z gasilnimi aparati ter prikaz pravilnih postopkov gašenja pri začetnih kuhinjskih požarih. Skupaj s servisom gasilnih aparatov CPV Domžale pa smo izvajali tudi pregled gasilnih aparatov. Sodelovali smo na dnevu odprtih vrat OŠ Mengeš »Živimo z naravo, preživimo v naravi« ter na gasilsko-reševalni vaji GZ Mengeš, ki je potekala na objektu Kmečkega turizma Blaž na Dobenu. V sodelovanju s KD Antona Lobode so otroci tudi letos izdelovali strahove iz buč. 

V domači cerkvi Sv. Primoža in Felicijana smo v soboto 17.10.2010 pripravili sveto mašo za pokojne gasilce iz mengeške župnije, ki jo je daroval župnik Janez Avsenik in katere so se poleg nas udeležili še gasilci iz Mengša, Topol, Jarš in Trzina ter svojci in znanci pokojnih. Ob koncu meseca oktobra smo sodelovali tudi pri svečanosti ob dnevu na mrtve, ki so umrli v vojni.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
02.10.2010 Pregled hidrantov
03.10.2010 Državno tekmovanje – mladinci – Kočevje
09.10.2010 Dan odprtih vrat OŠ Mengeš »Živimo z naravo, preživimo v naravi«
13.10.2010 Tečaj – gašenje notranjih požarov modul B na Igu
16.10.2010 Maša za pokojne gasilce – preko 30 uniformiranih gasilcev
16.10.2010 Prikaz gašenja z gasilniki za občane
16.10.2010 Pregled gasilnih aparatov za občane
21.10.2010 Gasilsko-evakuacijska vaja v tovarni Lek
23.10.2010 Regijsko tekmovanje – kviz
31.10.2010 Komemoracija pri kamnitem mostu v Loki
08.11.2010 Gasilsko-reševalna vaja GZ Mengeš na Dobenu

 

Ostale aktivnosti

Med ostalimi aktivnostmi prevladuje delo z mladimi, na petih (5) prireditvah smo nudili redarsko pomoč, organizirali nekaj čistilnih akcij, predvsem v gasilskem domu in okolici, postavljali prvomajski mlaj, odzvali smo se na povabila okroglih slovesnostih naših članov ter okroglih jubilejev okoliških gasilskih društev.
Starejši gasilci so se lotili prenove gasilskih miz, pomagali pri čistilnih akcijah, pri postavljanju in podiranju prireditvenega prostora tradicionalne gasilske veselice in drugih opravilih pri domu za kar se jim prav lepo zahvaljujem.
Prisotni smo bili na Florjanovi maši v Trzinu in gasilski maši v Mengšu in Loki, božično smo okrasili loško cerkev, starejši gasilci pa so se udeležili srečanj na nivoju GZ Mengeš in regije Ljubljana III.

 

Ni dogodkov.