• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2019

AKTIVNOSTI V OKTOBRU »Mesecu varstva pred požari«

V oktobru, mesecu varstva pred požari, smo organizirali četrti gasilski dan v Loki, ki je kot vsako leto potekal na športni ploščadi. Program je zajemal prikaz maščobne in plinske eksplozije, vajo z vedrovko za mladino,  predstavitev gasilskih vozil in opreme, prikaz temeljnih postopkov oživljanja skupaj z prikazom delovanja defibrilatorja in predstavitev policijskega motorje ter reševalnega vozila in opreme. Tu gre zahvala Prometni policijski postaji Ljubljana Brdo in policistu, našemu vaščanu, Sandiju Sheikhi, ki si vsako leto vzame čas za nas. Zahvala tudi zdravstvenemu domu Domžale za prikaz reševalnega vozila ter seveda gasilskim bolničarjem PGD Mengeš Sandiju Zajcu in Mihu Žargiju za njun doprinos k zanimivosti programa. Na 8. Kolesarski dirki za pokal občine Mengeš smo nudili pomoč pri redarski službi. Prav tako smo sodelovali na na tradicionalni prireditvi Živ Žav pred Osnovno šolo Mengeš. Skoraj vsak mesec smo izvedli operativne vaje z različnimi tematikami. V okviru meseca požarne varnosti smo se 11.10. udeležili medobčinske gasilsko-reševalne vaje   v organizaciji PGD Trzin. V cerkvi Sv. Primoža in Felicijana smo v pripravili že tradicionalno sveto mašo za pokojne gasilce iz mengeške župnije, ki jo je daroval mengeški župnik Marko Košir in katere so se poleg nas udeležili še gasilci iz Mengša, Topol in Trzina ter svojci in znanci pokojnih. Ob tej priliki bi se zahvalil pevski skupini Rž za petje pri maši ter loškim gospodinjam za vse napečene dobrote.

Ob koncu meseca oktobra smo sodelovali tudi pri komemoraciji v Loki ob dnevu spomina na mrtve, ki so umrli v vojni.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
04.10.2019 5. gasilski dan v Loki
05.10.2019 Gasilska maša v Loki
06.10.2019 Redarstvo na kolesarski dirki v Mengšu
11.10.2019 Medobčinska gasilsko-reševalna vaja v Trzinu
20.10.2019 Pregled hidrantov
30.10.2019 Mladinska delavnica – izrezovanje buč
31.10.2019 Komemoracija v Loki


OSTALE AKTIVNOSTI

V letu 2019 smo se udeležili vseh občnih zborov loških društev in sosednjih gasilskih društev, na šestih (6) prireditvah smo nudili redarsko pomoč ter organizirali nekaj čistilnih akcij predvsem v gasilskem domu in okolici. Za temeljito čist gasilski dom in njegovo okolico gredo vse zahvale našim članicam, posebno pa se zahvaljujem Slavcu in Brigiti, ki čez celo leto skrbita, da je naš dom odlično urejen ter obogaten s cvetjem. Poleg naštetega smo se pridružili postavitvi prvomajski mlaj v Mengšu, se odzvali na povabila praznovanj jubilejev naših članov, članice Marjane Brojan (60 let), člana Franca Urbanca (70 let), člana Franca Lagoje (70 let), člana Franca Skoka (50 let. Odzvali smo se tudi povabilu na poroko našega poveljnik Anžeta Kvedra in njegove izbranke Ule. Svoje operativne sposobnosti smo, poleg lastnih operativnih vaj, ki so potekale skoraj mesečno, merili na evakuacijski vaji v Leku Mengeš ter medobčinski gasilsko reševalni vaji v Trzinu. Starejši gasilci in gasilke so pomagali pri čistilnih akcijah, pri postavljanju mlaja in pomagali pri izvedbi tradicionalnega tekmovanja za pokal Loke. Prav lepo pa se jim zahvaljujem za vso udeležbo na tekmovalnem področju in da se v lepem številu udeležujejo raznih prireditev in slovesnosti v gasilski uniformi. Udeležili smo se tudi 150 letnice gasilstva na slovenskem v Metliki z dvema (2) gasilcema.
Prisotni smo bili na Florjanovi maši v Trzinu in gasilski maši v Mengšu in Loki, starejši gasilci pa so se udeležili srečanj na nivoju GZ Mengeš in regije Ljubljana III, mladina pa je letos namesto na morju letovala v Novi gradu – Hrvaška.
Lani so v sodelovanju z društvi KD Antona Lobode in Športnega društva potekale tudi Vaške igre, ki so kot vsako leto lepo uspele. Udeleženci smo se zelo zabavali ob igrah in tudi hrane in pijače ni manjkalo, zato je lahko vsakemu, ki se iger ni udeležil, zelo žal.

Ni dogodkov.