• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2017

AKTIVNOSTI V OKTOBRU »Mesecu varstva pred požari«

V oktobru, mesecu varstva pred požari, smo organizirali tretji gasilski dan v Loki, ki je potekal na športni ploščadi. Program je zajemal prikaz maščobne in plinske eksplozije, preizkus različnih ročnikov,  predstavitev gasilskih vozil in opreme, predstavitev policijskega motorja in opreme ter prikaz temeljnih postopkov oživljanja ter prikaz defibrilatorja. Tu gre zahvala Prometni policijski postaji Ljubljana Brdo in policistu, našemu vaščanu, Sandiju Sheikhi in gasilcu bolničarju PGD Mengeš Sandiju Zajcu za njun doprinos k zanimivosti programa. Na 6. Kolesarski dirki za pokal občine Mengeš smo nudili pomoč pri redarski službi ter pregledali hidrante na območju Dobena, Jabelj in Loke. Sodelovali smo na tradicionalni prireditvi Živ Žav pred Osnovno šolo Mengeš in na povabilo učiteljev vseh petih razredov predstavili delo gasilcev in opremo. Sodelovali smo tudi na gasilski vaji v Filcu ob 20-letnici GZ Mengeš.

V domači cerkvi Sv. Primoža in Felicijana smo v soboto, 21.10.2017, pripravili že tradicionalno sveto mašo za pokojne gasilce iz mengeške župnije, ki jo je daroval mengeški župnik Marko Košir in katere so se poleg nas udeležili še gasilci iz Mengša, Topol in Trzina ter svojci in znanci pokojnih. Ob tej priliki bi se zahvalil pevski skupini Rž za petje pri maši ter loškim gospodinjam za vse napečene dobrote.

Ob koncu meseca oktobra smo sodelovali tudi pri komemoraciji v Loki ob dnevu spomina na mrtve, ki so umrli v vojni.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
01.10.2017 Redarstvo na kolesarski dirki v Mengšu
05.10.2017 Predstavitev gasilskega vozila in opreme v OŠ Mengeš
05.10.2017 Živ žav pri OŠ Mengeš
07.10.2017 Pregled hidrantov na Dobenu, Loki in Jabljah
10.10.2017 Predstavitev gasilcev in osebne opreme v OŠ Mengeš
20.10.2017 3. gasilski dan v Loki
21.10.2017 Gasilska maša v Loki
30.10.2017 Mladinska delavnica – izrezovanje buč
31.10.2017 Komemoracija v Loki
07.11.2017 Gasilska vaja ob 20-letnici GZ Mengeš


OSTALE AKTIVNOSTI

V letu 2017 smo se udeležili vseh občnih zborov loških društev in sosednjih gasilskih društev, na petih (5) prireditvah smo nudili redarsko pomoč ter organizirali nekaj čistilnih akcij predvsem v gasilskem domu in okolici. Ob tem gre še posebna zahvala članicam, ki vsako leto temeljito očistijo gasilski dom ter Slavcu in Brigiti, ki čez celo leto skrbita za urejenost v domu in lep zunanji izgled doma z rožami. Poleg naštetega smo posekali in postavljali prvomajski mlaj v Mengšu, se odzvali na povabila praznovanj jubilejev naših članov, predsednika Roberta Ručigaja (50 let), članice Jelke Purnat (60 let), člana Mira Lobode (80 let), člana Janeza Stoparja (70 let), člana Jožeta Lapa (80 let), člana Janeza Galjota (80 let), člana Staneta Cimermana (50 let) ter na praznovanji okroglega jubileja 70-letnice PIGD Lek Mengeš in 20-letnici GZ Mengeš. Odzvali smo se tudi povabilu na poroko naše aktivne operativne gasilke Tadeje Lukan in gasilca PGD Topole Toneta Kunstlja. V mesecu aprilu smo se udeležili velike zaščitno reševalne vaje »Domžale 2017« ter se udeležili poslovilne maše v gasilskih uniformah župnika Janeza Avsenika.
Starejši gasilci in gasilke so pomagali pri čistilnih akcijah, pri postavljanju mlajev in pomagali pri izvedbi tradicionalnega tekmovanja za pokal Loke. Prav lepo pa se jim zahvaljujem za vso udeležbo na tekmovalnem področju in da se v lepem številu udeležujejo raznih prireditev in slovesnosti v gasilski uniformi.
Prisotni smo bili na Florjanovi maši v Trzinu in gasilski maši v Mengšu in Loki, starejši gasilci pa so se udeležili srečanj na nivoju GZ Mengeš in regije Ljubljana III, mladina pa je letos letovala na morju v Novem Gradu na Hrvaškem.
Lani so v sodelovanju z društvi KD Antona Lobode in Športnega društva potekale tudi 2. Vaške igre in zelo lepo uspele. Udeleženci smo se zelo zabavali ob igrah in tudi hrane in pijače ni manjkalo, zato je lahko vsakemu, ki se iger ni udeležil, zelo žal. Upam, da bo letos več obiska članov našega društva-da se vsaj odzovete povabilu in sodelujete v ekipi gasilcev.

Ni dogodkov.