• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2016

AKTIVNOSTI V OKTOBRU »Mesecu varstva pred požari«.

V oktobru, mesecu varstva pred požari, smo organizirali Drugi gasilski dan v Loki, ki je potekal na športni ploščadi. Program je zajemal gašenje z ročnimi gasilniki, preizkus različnih ročnikov,  predstavitev gasilskih vozil in opreme ter predstavitev policijskega motorja in opreme. Tu gre zahvala Prometni policijski postaji Ljubljana Brdo in policistu, našemu vaščanu, Sandiju Sheikhi za njegov doprinos k zanimivosti programa. Na 5. Kolesarski dirki za pokal občine Mengeš smo nudili pomoč pri redarski službi ter pregledali hidrante na območju Dobena, Jabelj in Loke ter sodelovali na tradicionalni prireditvi Živ Žav pred Osnovno šolo Mengeš.

V domači cerkvi Sv. Primoža in Felicijana smo v soboto, 22.10.2016, pripravili že tradicionalno sveto mašo za pokojne gasilce iz mengeške župnije, ki jo je daroval mengeški župnik Janez Avsenik in katere so se poleg nas udeležili še gasilci iz Mengša, Topol, Trzina, in Jarš-Rodice ter svojci in znanci pokojnih. Ob tej priliki bi se zahvalil pevski skupini Rž za petje pri maši ter loškim gospodinjam za vse napečene dobrote.

Ob koncu meseca oktobra smo sodelovali tudi pri komemoraciji v Loki ob dnevu spomina na mrtve, ki so umrli v vojni.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
02.10.2016 Redarstvo na kolesarski dirki v Mengšu
04.10.2016 Živ Žav pred OŠ Mengeš
08.10.2015 Pregled hidrantov na Dobenu, Loki in Jabljah
14.10.2016 2. gasilski dan v Loki
22.10.2016 Gasilska maša v Loki
29.10.2016 Temeljito čiščenje in priprava na zimo gasilskih vozil
31.10.2016 Komemoracija v Loki


OSTALE AKTIVNOSTI

V letu 2016 smo se udeležili vseh občnih zborov loških društev in sosednjih gasilskih društev, na petih (5) prireditvah smo nudili redarsko pomoč, izvajali požarno stražo na koncertu Mengeške godbe, organizirali nekaj čistilnih akcij predvsem v gasilskem domu in okolici. Ob tem gre še posebns zahvala članicam, ki vsako leto temeljito očistijo gasilski dom ter Slavcu in Brigiti, ki skrbita čez celo leto za urejenost v domu in lep zunanji izgled doma z rožami. Poleg naštetega smo postavljali prvomajski mlaj v Mengšu in mlaj ob praznovanju dveh zlatih maš v Mengšu, se odzvali na povabilo praznovanja jubileja našega blagajnika Mira Dimca (50 let) ter na praznovanje okroglega jubileja 110-letnice PGD Trzin.
Starejši gasilci in gasilke so pomagali pri čistilnih akcijah, pri postavljanju mlajev in pomagali pri izvedbi tradicionalnega tekmovanja za pokal Loke. Prav lepo pa se jim zahvaljujem za vso udeležbo na tekmovalnem področju in da se v lepem številu udeležujejo raznih prireditev v gasilski uniformi.
Prisotni smo bili na Florjanovi maši v Trzinu in gasilski maši v Mengšu in Loki, starejši gasilci pa so se udeležili srečanj na nivoju GZ Mengeš in regije Ljubljana III, mladina pa je letos letovala na morju v Novem Gradu na Hrvaškem.
Lani so v sodelovanju z društvi KD Antona Lobode in Športnega društva potekale tudi 1. Vaške igre in zelo lepo uspele. Udeleženci smo se zelo zabavali ob igrah in tudi hrane in pijače ni manjkalo, zato je lahko vsakemu, ki se igre ni udeležil zelo žal. Upam, da bo letos še več obiska vaščanov in članov vseh društev.

Ni dogodkov.