• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2015

AKTIVNOSTI V OKTOBRU »Mesecu varstva pred požari«

V oktobru, mesecu varstva pred požari, smo organizirali prvič gasilski dan v Loki, ki je potekal na športni ploščadi. Za občane smo izvedli prikaz maščobne in plinske eksplozije ter gašenje z gasilniki. Operativni gasilci smo na koncu izvedli še gasilsko reševalno vajo na objekt-brunarico. Ker se je na gasilskem dnevu zbralo kar lepo število ljudi (a malo manj naših članov), imamo v načrtu naslednje leto ta dan še bolj popestriti z novimi sodelujočimi enotami. Udeležili smo se dveh gasilsko reševalnih vaj društev PGD Trzin in PGD Moste. Na 4. Kolesarski dirki za pokal občine Mengeš smo nudili pomoč pri redarski službi ter pregledali hidrante na območju Dobena, Jabelj in Loke.

V domači cerkvi Sv. Primoža in Felicijana smo v soboto, 17.10.2015, pripravili že tradicionalno sveto mašo za pokojne gasilce iz mengeške župnije, ki jo je daroval duhovni pomočnik v Mengšu Štefan Babič in katere so se poleg nas udeležili še gasilci iz Mengša, Topol, Trzina, Leka in Jarš-Rodice ter svojci in znanci pokojnih. Ob tej priliki bi se zahvalil pevski skupini Rž za petje pri maši ter loškim gospodinjam za vse napečene dobrote.

Ob koncu meseca oktobra smo sodelovali tudi pri komemoraciji v Loki ob dnevu spomina na mrtve, ki so umrli v vojni. V mesecu oktobru pa smo bili tudi gasilci iz Loke dobrodelni in priskočili na pomoč Prostovoljnemu gasilskemu društvu Donji Mosti (Republika Hrvaška), ki je slovenske gasilce prosil za donacijo kakršnekoli opreme. Naše društvo je podarilo 5 kompletov zaščitnih intervencijskih oblek.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
03.10.2015 Pregled hidrantov po Loki in Jabljah
04.10.2015 Redarstvo na kolesarski dirki v Mengšu
09.10.2015 Gasilski dan v Loki
10.10.2015 Gasilsko reševalna vaja Trzin 2015
17.10.2015 Gasilska maša v Loki
20.10.2015 Pregled hidrantov na Dobenu
30.10.2015 Mladinska delavnica- izrezovanje buč
31.10.2015 Komemoracija v Loki
25.11.2015 Gasilsko reševalna vaja Lidl 2015


OSTALE AKTIVNOSTI

V letu 2015 smo se udeležili vseh občnih zborov loških društev in sosednjih gasilskih društev, na osmih (8) prireditvah smo nudili redarsko pomoč, organizirali nekaj čistilnih akcij predvsem v gasilskem domu in okolici – še posebej zahvala članicam, ki vsako leto temeljito očistijo gasilski dom (okna, vrata, tla, itd) ter Slavcu in Brigiti, ki skrbita čez celo leto za urejenost v domu in lep zunanji izgled doma z rožami, postavljali prvomajski mlaj v Mengšu, se odzvali na povabilo praznovanja jubileja našega člana Marka Jeriča (70 let Marka Jeriča) ter na praznovanje okroglega jubileja 90-letnice PGD Šinkov Turn (GZ Vodice).
Starejši gasilci in gasilke so pomagali pri čistilnih akcijah, pri postavljanju prvomajskega mlaja in pomagali pri izvedbi tradicionalnega tekmovanja za pokal Loke. Prav lepo pa se jim zahvaljujem za vso udeležbo na tekmovalnem področju in da se v lepem številu udeležujejo raznih prireditev v gasilski uniformi.
Prisotni smo bili na Florjanovi maši v Trzinu in gasilski maši v Mengšu in Loki, starejši gasilci pa so se udeležili srečanj na nivoju GZ Mengeš in regije Ljubljana III v Gabrovki, mladina pa je letos letovala na morju na Debelem rtiču.
Za nekaj sprememb na voznem parku smo poskrbeli člani sami, saj smo tovorno vozilo malo olepšali in ga posodobili z novo LED razsvetljavo v orodnem delu vozila, namestili nove vzdrževalce akumulatorjev in uredili novo električno napeljavo ter montirali novo kamero skupaj z ekranov v kabini za vzvratno vožnjo. Nadgradili smo tudi terensko vozilo z novo LED signalizacijo, da smo na intervencijskih vožnjah bolj vidni na cesti.
V letu 2016 pa imamo tudi že načrte za nove podvige in še nekaj sprememb v sami kabini tovornega vozila. Z lastnim delom privarčujemo kakšen evro v gasilski blagajni, katerega raje namenimo potem za nakup boljše zaščitne opreme za operativne gasilce.

Ni dogodkov.