• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2014

AKTIVNOSTI V OKTOBRU »Mesecu varstva pred požari«.

V oktobru, mesecu varstva pred požari, smo sodelovali na otroški prireditvi Živ Žav v Osnovni šoli Mengeš. Izvedli smo elementarne vaje za naše operativne člane, se udeležili treh gasilsko reševalnih vaj društev PGD Trzin, PGD Mengeš in PIGD Lek. Na 3. Kolesarski dirki za pokal občine Mengeš smo nudili pomoč pri redarski službi ter pregledali hidrante na območju Dobena, Jabelj in Loke.

V domači cerkvi Sv. Primoža in Felicijana smo v soboto, 11.10.2014, pripravili sveto mašo za pokojne gasilce iz mengeške župnije, ki jo je daroval duhovni pomočnik v Mengšu Anton Štrukelj in katere so se poleg nas udeležili še gasilci iz Mengša, Topol, Trzina, Leka in Jarš ter svojci in znanci pokojnih. Ob tej priliki bi se zahvalil pevski skupini Rž za petje pri maši ter loškim gospodinjam za vse napečene dobrote.

Ob koncu meseca oktobra smo sodelovali tudi pri komemoraciji v Loki ob dnevu spomina na mrtve, ki so umrli v vojni.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
05.10.2014 Redarska služba – kolesarska dirka v Mengšu
09.10.2014 Živ Žav pri OŠ Mengeš
10.10.2014 Gasilsko reševalna vaja Trzin 2014
11.10.2014 Gasilska maša v Loki
18.10.2014 Pregled hidrantov po Loki, v Jabljah in na Dobenu
31.10.2014 Komemoracija pri kamnitem mostu v Loki
04.11.2014 Operativne vaje
12.11.2014 Gasilsko reševalna vaja Lek 2014
04.12.2014 Gasilsko reševalna vaja Klemen transport 2014

 

OSTALE AKTIVNOSTI

Med ostalimi aktivnostmi prevladuje delo z mladimi, udeležili smo se vseh občnih zborov loških društev in sosednjih gasilskih društev, na sedmih (7) prireditvah smo nudili redarsko pomoč, organizirali nekaj čistilnih akcij predvsem v gasilskem domu in okolici – še posebej zahvala članicam, ki vsako leto temeljito očistijo gasilski dom (okna, vrata, tla, itd), postavljali prvomajski mlaj v Mengšu, katerega smo letos prispevali loški gasilci, odzvali smo se na povabila okroglih slovesnostih naših članov (80 let Franca Hrena, 80 let Jožeta Okorna) ter okroglih jubilejev okoliških gasilskih društev (120 let in odprtje novega gas. doma PGD Komenda, 60 let PGD Križ, 50 let PGD Jarše-Rodica, 130 let Mengeške godbe).

Starejši gasilci in gasilke so pomagali pri čistilnih akcijah, pri podiranju in postavljanju mlaja, pomoč pri izvedbi tradicionalnega tekmovanja za pokal Loke. Prav lepo pa se jim zahvaljujem za vso udeležbo na tekmovalnem področju in da se v lepem številu udeležujejo raznih prireditev v gasilski uniformi.

Prisotni smo bili na Florjanovi maši v Trzinu in gasilski maši v Mengšu in Loki, starejši gasilci pa so se udeležili srečanj na nivoju GZ Mengeš in regije Ljubljana III, mladina pa je letos letovala na morju na Krku.

V mesecu maju pa je bila slavnostna seja ob občinskem prazniku občine Mengeš obarvana povsem v loške barve, saj je zlato občinsko priznanje prejelo naše gasilsko društvo, srebrno občinsko priznanje je prejela članica Marjana Brojan, občinsko priznanje-znak občine Mengeš pa je župan podelil uredniškemu odboru zbornika Loka pri Mengšu v objemu časa, ki je izšel ob 80-letnici društva (Nataši Vrhovnik Jerič, Petru Krušniku, Jožetu Brojanu, Miru Urbancu in Robertu Ručigaju) ter članici Nataši Vrhovnik Jerič. Da je bil večer popoln je naziv častni občan Občine Mengeš na pobudo gasilcev in kulturnikov iz Loke prejel naš častni član Peter Krušnik. Vsem dobitnikom še enkrat iskrene čestitke.

Ni dogodkov.