• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2013

Tudi v letu 2013 smo se lotili organizacije nekaterih že tradicionalnih prireditev in aktivnosti.

AKTIVNOSTI V OKTOBRU »Mesecu varstva pred požari«.

V oktobru, mesecu varstva pred požari, smo sodelovali na otroški prireditvi Živ Žav v Osnovni šoli Mengeš. Organizirali smo gasilsko-reševalno vajo za naše operativne člane, se udeležili dveh gasilsko reševalnih vaj društev PGD Mengeš in PIGD Lek. Na 2. Kolesarski dirki za pokal občine Mengeš smo nudili pomoč pri redarski službi.

V domači cerkvi Sv. Primoža in Felicijana smo v soboto, 26.10.2013, pripravili sveto mašo za pokojne gasilce iz mengeške župnije, ki jo je daroval duhovni pomočnik Štefan Babič in katere so se poleg nas udeležili še gasilci iz Mengša, Topol, Trzina in Jarš ter svojci in znanci pokojnih. Ob tej priliki bi se zahvalil pevski skupini Rž za petje pri maši ter loškim gospodinjam za vse napečene dobrote.

Ob koncu meseca oktobra smo sodelovali tudi pri svečanosti ob dnevu spomina na mrtve, ki so umrli v vojni.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
03.10.2013 Živ Žav pri OŠ Mengeš
05.10.2013 Pregled hidrantov po Loki, v Jablah in na Dobenu
06.10.2013 Redarska služba – kolesarska dirka v Mengšu
17.10. – 19.10.2013 Izobraževanje na Igu
21.10.2013 Intervencija (pomoč reševalcem-reanimacija) – PGD Loka
21.10.2013 Intervencija (pomoč reševalcem)– PGD Loka
23.10.2013 Operativne vaje – PGD Loka
26.10.2013 Gasilska maša v Loki
28.10.2013 Intervencija (Grajska cesta 3) – PGD Loka
31.10.2012 Komemoracija pri kamnitem mostu v Loki
14.11.2013 Gasilsko reševalna vaja Lek 2013
22.11.2013 Gasilsko reševalna vaja Elektronček Mengeš 2013


OSTALE AKTIVNOSTI

Med ostalimi aktivnostmi prevladuje delo z mladimi, na treh (3) prireditvah smo nudili redarsko pomoč, organizirali nekaj čistilnih akcij, predvsem v gasilskem domu in okolici, postavljali prvomajski mlaj v Mengšu, odzvali smo se na povabila okroglih slovesnostih naših članov (50 let Darinke Petrič, 60 let Vide Strajnar) ter okroglih jubilejev okoliških gasilskih društev (prevzem vozila PGD Studenec, 110 let PGD Vodice, odprtje gas. doma PGD Stob-Depala vas, prevzem prapora in vozila PIGD Lek, 125 let PGD Lukovica, 65 let PGD Topole).
Starejši gasilci so pomagali pri čistilnih akcijah, pri postavljanju mlajev, postavljanju in podiranju prireditvenega prostora tradicionalnega tekmovanja za pokal Loke, ob praznovanju 80 let društva in drugih opravilih pri domu ter se vestno udeležujejo vseh slovesnosti- za kar se jim prav lepo zahvaljujem.
Prisotni smo bili na Florjanovi maši v Trzinu in gasilski maši v Mengšu in Loki, starejši gasilci pa so se udeležili srečanj na nivoju GZ Mengeš in regije Ljubljana III.
V letu 2013 tudi na zabavo otrok nismo pozabili in smo avgusta sodelovali na vodnih igrah na Oratoriju 2013 v Mengšu in našo gasilsko mladino v okviru GZ Mengeš peljali na tabor mladine na Roglo.
V letu 2013 sta se poročila dva (2) naša člana (Peter Frantar in Sebastjan Juhant).
V lanskem letu smo praznovali 80-letnico društva in bi se na tem mestu rad zahvalil za vso pomoč pri organizacijski pripravi prireditve vsem članom, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi slavja. Priprave so potekale skozi celo leto, saj smo v spomladanskih dneh kupili vozilo GVM-1 Fiat Ducato in ga predali v predelavo podjetju Premier Adria v Ljubljani. V začetku avgusta so se pričele priprave na prireditev z raznosi plakatov. Zadnji petek v avgustu pa smo na športni ploščadi postavili prireditveni šotor, oder, mize, klopi, v gasilskem domu pa se je pripravljala scena za slavnostni občni zbor, ki je potekal v večernih urah. V soboto je po loških ulicah potekala gasilska povorka in se nadaljevala pod šotorom z blagoslovom in prevzemom novega vozila ter z veselico, kjer nas je zabaval ansambel Saša Avsenika. Naslednje jutro pa smo zopet zavihali rokave in pospravili prireditveni prostor ter si oddahnili po uspešnem in veselem praznovanju, saj je bil za nami res naporen vikend. Naj ob tej priliki še malo povem o številčni prisotnosti gasilcev čez vikend.
V petek je pri pripravi za praznovanje sodelovalo cca. 40 članov in s peko peciva kar lepo število loških gospodinj. V soboto je bilo v povorki iz domačega društva prisotnih 54 članov iz mladinskih vrst in uniformiranih gasilcev ter cca. 50 gasilcev iz 15-ih drugih gasilskih društev. V nedeljo pri pospravljanju prireditvenega prostora pa je sodelovalo cca. 35 članov.
Vsem članom bi se še enkrat lepo zahvalil za vso pomoč, hvala pa tudi gasilcem iz Topol za izvajanje redarske službe med povorko in na prireditvenem prostoru v športnem parku Loka.
V zadnjih dneh decembra je v prostorih kulturnega doma Mengeš potekal božično-novoletni koncert Mengeške godbe v okviru katerega Turistično društvo Mengeš podeljuje turistična priznanja. Letos smo bili med prejemniki tudi gasilci PGD Loka pri Mengšu, ki smo priznanje prejeli za 80-letnico delovanja društva, urejen gasilski dom in uspešno delo z mladimi gasilci.

Ni dogodkov.