• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2012

AKTIVNOSTI V OKTOBRU »Mesecu varstva pred požari«

V oktobru, mesecu varstva pred požari, smo sodelovali na otroški prireditvi Živ Žav v Osnovni šoli Mengeš. Organizirali smo gasilsko-reševalno vajo za naše operativne člane, se udeležili dveh gasilsko reševalnih vaj društev PGD Homec in PIGD Lek. Na 1. Kolesarski dirki za pokal občine Mengeš smo nudili pomoč pri redarski službi. Gasilska mladina pa je konec meseca izdelovala strahove iz buč.

V domači cerkvi Sv. Primoža in Felicijana smo v soboto, 06.10.2012, pripravili sveto mašo za pokojne gasilce iz mengeške župnije, ki jo je daroval župnik Janez Avsenik in katere so se poleg nas udeležili še gasilci iz Mengša, Topol in Jarš ter svojci in znanci pokojnih. Ob tej priliki bi se zahvalil pevski skupini Rž za petje pri maši ter loškim gospodinjam za vse napečene dobrote.

Ob koncu meseca oktobra smo sodelovali tudi pri svečanosti ob dnevu spomina na mrtve, ki so umrli v vojni.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
04.10.2012 Živ Žav pri OŠ Mengeš
06.10.2012 Maša za pokojne gasilce – preko 40 uniformiranih gasilcev (18 domačih uniformiranih gasilcev)
13.10.2012 Gasilsko reševalna vaja Preserje 2012
14.10.2012 Redarska služba – kolesarska dirka v Mengšu
28.10.2012 Intervencija – PGD Loka
31.10.2012 Izdelava strahov iz buč
31.10.2012 Komemoracija pri kamnitem mostu v Loki
31.10.2012 Gasilsko reševalna vaja Loka 2012
14.11.2012 Gasilsko reševalna vaja Lek 2012

 

OSTALE AKTIVNOSTI

Med ostalimi aktivnostmi prevladuje delo z mladimi, na štirih (4) prireditvah smo nudili redarsko pomoč, organizirali nekaj čistilnih akcij, predvsem v gasilskem domu in okolici, postavljali prvomajski mlaj v Mengšu in mlaj za novomašnika Matevža Mehleta, odzvali smo se na povabila okroglih slovesnostih naših članov (50 let Lidije in Damjana Muzga, 60 let Mira Urbanca, 70 let Feliksa Šegatina, 80 let Zofije in Franca Bergant) ter okroglih jubilejev okoliških gasilskih društev (80 let PGD Študa).
Starejši gasilci so pomagali pri čistilnih akcijah, pri postavljanju mlajev, postavljanju in podiranju prireditvenega prostora tradicionalnega tekmovanja za pokal Loke in drugih opravilih pri domu ter se vestno udeležujejo vseh slovesnosti- za kar se jim prav lepo zahvaljujem. Udeležili smo se tudi posveta članic regije LJ III in posvetov mentorjev mladine v Zrečah in Logatcu.
Prisotni smo bili na Florjanovi maši v Trzinu in gasilski maši v Mengšu in Loki, starejši gasilci pa so se udeležili srečanj na nivoju GZ Mengeš in regije Ljubljana III.
V letu 2012 smo prenovili našo internetno stran za kar se zahvaljujem Boštjanu in Davidu. Boštjan in Domen pa sedaj pridno in ažurno skrbita za novosti in novice ter skrbita za lep izgled strani. Od avgusta naprej fasado gasilskega doma krasi nov napis, septembra pa smo imeli člani skupinsko slikanje za stanski koledar za leto 2013. V letošnjem letu namreč praznujemo 80-letnico društva.
Tudi na zabavo otrok nismo pozabili in smo junija sodelovali na vodnih igrah na Oratoriju 2012 v Mengšu.
V mesecu septembru smo pospremili v zakonski stan štiri (4) naše člane (Tino Gorjup in Simona Cerarja, Jureta Frantarja in Eriko Gričar ter Andreja Brojana in Tino Sušnik).

Ni dogodkov.