• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Novo gasilsko vozilo za gozdne požare in tehnične intervencije – GVGP 1

Podvozje novega vozila

V letu 2023 društvo obeležuje 90-letnico delovanja. V želji, da bodo naši operativni gasilci imeli na voljo sodobno in učinkovito opremo za reševanje, se je pokazala potreba po zamenjavi sedanjega 26 let starega vozila z novejšim in bolje opremljenim vozilom.

Osnova vozila bo terensko vozilo z modularno nadgradnjo z različno gasilsko reševalno opremo. Na ta način se s hitro zamenjavo modula vozilo prilagodi za ustrezno vrsto intervencije.

Vozilo bo namenjeno gašenju požarov v naravnem okolju, gašenju vseh vrst začetnih požarov in tehničnim intervencijam (poplave, neurja, nudenje prve pomoči in pomoči z defibrilatorjem, reševanje iz globin ter višin,…).

Vozilo je za zagotavljanje požarnega varstva naravnega okolja nujno potrebno. Operativno področje društva v več kot 70 % obsegajo gozdne površine, ki se, predvsem na Dobenu, tesno stikajo z naseljenim območjem. Prevoznost voznih poti za težja gasilska vozila je na posameznih področjih onemogočena, za kar je edino primerno manjše gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov, ki je opremljen z vodnim rezervoarjem z najmanj 200 l vode, visokotlačno črpalko in navijakom s 100 m dolgo visokotlačno cevjo. Vozilo ima pogon na vsa kolesa z možnostjo zapore diferenciala in redukcijo prestavnih razmerij, kar omogoča dostop tudi do najbolj nedosegljivih področij. Te prednosti so se že izkazale pri posameznih intervencijah ob požarih v naravnem okolju, ko je bilo posredovanje s tovrstnim vozilom odločilnega pomena za preprečitev požara večjih razsežnosti, ki bi lahko ogrozil ne samo gozdne površine ampak tudi stanovanjske in druge objekte.

Ocenjena vrednost celotnega vozila z nadgradnjo je zaradi trenutnih razmer na trgu narasla na okoli 130.000,00 EUR z DDV.

V kolikor se bi odločili za donacijo oziroma sponzorstvo nam lahko pišete na elektronski naslov pgdlokaprimengsu@gmail.com ali nas pokličete na 041 415 476 (Robert).

V kolikor imate podjetje bomo za vaš prispevek izdali potrdilo oziroma sklenili ustrezno pogodbo.

Vse podpornike bomo objavili na spletni strani društva in slavnostni prireditvi, zato nam ne pozabite poslati vašega logotipa.

Za morebitno pomoč se Vam najlepše zahvaljujemo in Vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom NA POMOČ

Trenutni donatorji:
 

 

Ni dogodkov.