• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Svečanosti in druge prireditve v letu 2021

V letu 2021 je bilo kar se epidemije tiče malenkost bolje kot leto prej a še vedno nismo prešli na stare tirnice aktivnosti.

Aktivnosti je naša mladina skupaj z mentorji pričela kar preko aplikacije Zoom. Operativa pa je s prvimi vajami začela v Maju.

To pa ne pomeni, da smo operativci popolnoma mirovali saj smo v aprilu odšli na ogled gasilskega doma ter tehnike PGD Kamnik. Prav tako smo pregledali ter očistili vso svojo opremo, orodje in vozila.

V organizaciji nakupa novega vozila smo se si pri kolegih PGD Cerklje, PGD Preddvor ter PGD Škofja Loka ogledali njihove različice terenskih vozil.

Junija smo malo drugače izvedli 88ti občni zbor, saj smo ga zaradi omejitev izpeljali zunaj v omejenem številu

Žal pa že drugo leto zapored nismo uspeli izvesti našega tradicionalnega tekmovanja – Pokal LOKE.

V avgustu smo mladino peljali na gasilski tabor, ki je potekal na Debelem rtiču. O tem nam  bo povedal Sašo v poročilu mladinske komisije.

V mesecu požarne varnosti – oktobru, smo z veseljem, ponovno uspeli izvesti 6. gasilski dan.  Aktivnosti oz. delavnice, na ta dan, si vsako leto prizadevamo nadgraditi in povečati. Tako smo poleg prikaza naše opreme, gašenja manjšega požara z gasilniki, delavnico iz prve pomoči dodatno nadgradili z enoto reševalnih psov ter enoto slovenske vojske. Vsi skupaj smo si sicer želeli večje udeležbe občanov na kar pa računamo letos.

Za večjo varnost smo preventivno pregledali celotno hidrantno omrežje ter sodelovali pri gasilski maši v loški cerkvi. Oktober pa smo zaključili s sodelovanjem pri komemoraciji v spomin na žrtve med vojno.

Operativne vaje smo sedaj, na pobudo naše aktivne mladine, prestavili na vsako drugo sredo, vse operativne člane pa se o tem sproti tudi obvešča.

Vse naše aktualne ter pretekle aktivnosti lahko spremljate na naši internetni strani, ki jo urejata predvsem Boštjan in Andrej. Ker pa samo internetna stran, danes ni dovolj, smo aktivni tudi na Facebooku in Instagramu za kar pa spretno skrbi predvsem Kaja.

V preteklem letu pa smo v sodelovanju z GZ Mengeš, zamenjali sistem vzporednega tihega alarmiranja. Prešli smo iz sistema ASK na aplikacijo FIRE APP, ki nam omogoča precej bolj pregleden ter prilagodljiv sistem kot je to bil zastarel prejšnji.

DATUM VRSTA AKTIVNOSTI
14.4.2021 Ogled opreme ter vozil PGD Kamnik
25.4.2021 Čiščenje ter pregled opreme in vozil
27.4.2021 Ogled opreme ter vozil PGD Cerklje in PGD Preddvor
23.6.2021 88. Občni zbor
24.6.2021 Slovesnost ob dnevu državnosti – občinska priznanja
27.6.2021 Spominska slovesnost ZB Mengeš
20.10.2021 Pregled hidrantov
22.10.2021 6. gasilski dan
29.10.2021 Sodelovanje na dnevu odprtih vrat PGD Topole
30.10.2021 Komemoracija v spomin na žrtve vojne
Ni dogodkov.