• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Tabor gasilske mladine GZ Mengeš na Debelem rtiču, 27.8. – 30.8.2021

Dodano: 28.08.2021

Na letošnjem taboru gasilske mladine smo se v petek, dne 27. 8. 2021, ob prihodu najprej razporedili po sobah, nato pa je sledilo pričakovano kosilo, ki nas je napolnilo z energijo. Po kosilu so se pionirji seznanili s preventivnimi ukrepi v naravi in taboru, na to temo so tudi narisali risbice, ki smo jih potem obesili po stenah v skupnem prostoru. Sončna krema, kopalke, brisača, maska, supi, … vse smo pripravili in odšli v morje, kjer smo preživeli preostanek popoldneva. V vodi ni manjkalo veselja in smeha, ki sta se slišala daleč čez celo obalo. Po obilni večerji so sledile športne igre, kjer so se naši najmlajši gasilci prijetno utrudili. Po aktivnem dnevu so se nam počasi začele zapirati oči in odpravili smo se na zasluženo spanje.

Slike prvega dne tabora si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

V soboto smo se prebudili v sveže jutro, po umivanju smo se odpravili na jutranjo telovadbo, se dobro razgibali in pripravili za zajtrk. Po zajtrku je sledilo pridobivanje novih gasilskih znanj s področja preventive in orientacije. Po končanem gasilskem delu smo se preoblekli v kopalke in odpravili na bazen, kjer smo imeli prikaz reševanja iz vode, se kopali, uživali in uživali v vodnih igrah. Po plavanju smo se odpravili na veslanje s kajaki in se pomerili v tekmovanju do boje. Plavanje in veslanje nam je vzelo dosti energije, zato smo se odpravili na kosilo. Po kosilu je sledil prikaz pomoči nezavestnemu in igranje vlog v teh primerih. Nato smo se vrnili na bazen, kjer smo uživali v vodnih igrah in potapljanju do večerje. Po večerji smo se zbrali v skupnem prostoru, kjer je sledil Gasilski kviz, kjer smo preverili gasilsko in splošno znanje.

Slike drugega dne tabora si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Po telovadbi in zajtrku smo se odpravili na sprehod med vinogradi na drugo stran rta in si privoščili sladoled na plaži. Po vrnitvi je sledilo tekmovanje v orientaciji, ki smo ga izvedli po bližnjih vinogradih, zaključili pa na obali. Po orientaciji je sledilo krajše kopanje, saj je kmalu sledilo kosilo. Po kosilu je bil čas namenjen prikazu uporabe defibrilatorja. Po končani predstavitvi nas je na pomolu že čakala ladjica, ki nas je odpeljala na prijetno plovbo do Kopra. Tam smo si ogledali staro mestno jedro in reševalne poti ter sprehodili do Žusterne, ter naprej ob obali proti Izoli, na koncu pa smo se osvežili še s sladoledom. Napoti na Debeli rtič nas je pričakal še vlačilec Neptun in prikazal gašenje na morju. Po vrnitvi z ladjico smo odšli na večerjo in zaključili večer z nogometno tekmo in glasbo.

Slike tretjega dne tabora si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.