• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Zapustil nas je član Anton Podboršek, 19.4.2021

Dodano: 22.04.2021

Antonu Podboršku v spomin

V ponedeljek, dne 19. aprila 2021 je med vaščani in člani gasilskega društva odjeknila vest, da nas je nenadoma zapustil Anton Podboršek, Matijev Tone. V komaj začetem 73. letu življenja, je ob pripravi na jutranji sprehod s hišnim čuvajem, nenadoma prenehalo biti njegovo srce.

Pokojni Tone se je rodil v začetku leta 1949 v zakonu mame Mimi in očeta Toneta. Dve leti kasneje se mu je pridružil brat Janez. Po končani osnovni šoli v Mengšu, je zaradi zanimanja za tehniko in vozila šel v uk za avtomehanika. Vajeniško dobo je opravil v avtomehanikarski delavnici Jurca na Črnučah. Kljub veselju do opravljanja tega poklica, ga je strast do vrtenja volana vlekla v poklic šoferja. Po opravljenem vojaškem roku je začel s samostojnim prevozništvom, kasneje pa se je zaposlil kot voznik tovornih vozil v podjetju SCT. V tem podjetju je vestno opravljal svoj poklic do upokojitve. Prav zaradi vestnosti in vzornega službovanja mu je bila zaupana naloga, da je na Miklavževo leta 1996 peljal smreko iz kočevskih gozdov, katera je kot božično drevo krasila Trg svetega Petra v Vatikanu.

V letu 1973 je v zakon zapeljal Rezko Petrič z Brega pri Komendi. V zakonu sta se jima rodila sin Damjan v letu 1974 in hči Irena v letu 1978. Svoj dom so si najprej ustvarili v hiši njegovih staršev, kasneje pa so si zgradili lastno hišo na domačem vrtu, ob Poti na Dobeno. Tone je že v mladosti čutil povezanost z naravo in je po smrti strica Johana, prevzel skrb za njegov čebelnjak. To ljubezen do čebel je še nadgradil in ustvaril nov, večji čebelnjak, ter vestno in gospodarno ravnal s čebeljimi družinami. Bil je tudi prizadeven in vesten in član Čebelarskega društva Mengeš.

V gasilsko društvo se je vključil kot pionir, skupaj z več vrstniki svoje generacije že v letu 1957. Pridno je osvajal osnovno gasilsko znanje in veščine, ter jih utrjeval s sodelovanjem v tekmovalnih ekipah. Rad je pomagal pri izvedbi tradicionalnih prireditev in ostalih dejavnostih v društvu. Ko je društvo prejelo v uporabo večje tovorno vozilo GVC, je bil določen v ekipo voznikov. Za svoje prizadevno delo je v letu 2019 prejel priznanje za 60 – letno delo v društvu.

Dragi Tone, zahvaljujemo se ti za vse, kar si storil v dobro društva in tako posredno tudi vasi Loka pri Mengšu. Mirno počivaj v zavetju društvenega čebelnjaka in njegovih pridnih delavk.

Ob tvoji smrti izrekamo ženi Rezki, sinu Damjanu in hčerki Ireni z družinama, bratu Janezu ter ostalemu sorodstvu, iskreno sožalje.

Pokojnega člana Antona smo pospremili k zadnjemu počitku v petek, 23.04.2021, ob 13.00 uri, na pokopališču v Mengšu.

Gasilci:Andrej Brojan, Miro Urbanc, Franci Urbanc, Branko Urbanc, Anže Kveder, Darko Posavec, Martin Zupan, Slavko Sedeljšak, Urban Ručigaj, Franc Lagoja, Cimerman Stane in Ručigaj Robert.
Foto: Urša Brumec





Ni dogodkov.