• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Aktivnosti mladih gasilcev, januar/februar 2021

Dodano: 27.03.2021

Leto 2021 smo začeli z vajami, preko aplikacije Zoom, enkrat tedensko. Obnovili smo vprašanja za kviz, vse od prve pomoči do požarne preventive in zgodovine gasilstva. V začetku meseca marca so se mladinci in pionirji udeležili virtualnega kviza, kjer so se preizkusili v spominu, križanki, drži in ne drži in vprašanjih o gasilstvu. Tekmovanje je potekalo po ustaljenih tirnicah, samo da je bilo izvedeno preko interneta v spletni učilnici in brez praktičnega dela. Otroci so se potrudili po vseh močeh in dosegli dobre rezultate.

Prav tako smo se mentorji v mesecu februarju udeležili Posveta mentorjev, ki je potekal preko Zooma. Na začetku sta nas pozdravila predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik in poveljnik GZS Franci Petek. Sledilo je predavanje Miha Zoreca, ki nam je pokazal in razložil kako ustvarjamo in izdelujemo videoposnetke in predavanja na daljavo, da se bomo lažje učili z mladino.

Po krajši pavzi pa se nam je pridružil Staš Žnidar, ki pa nam je predaval kako delati z najstniki v 21. stoletju. Predstavil nam je zelo zanimivo predavanje tudi v psihični podobi kaj so posledice za mladino in kako ukrepati v teh težkih časih.

Za konec pa sta sledila še dva krajša predavanja, ki sta jih vodila Klemen Zibelnik in predsednica mladinskega sveta GZS Renata Rupreht. V predavanju smo sodelovali tudi udeleženci, ki smo se preizkusili v kvizu, risanju, spominu, na koncu pa smo tudi sami naredili kviz in igro z risanjem za našo mladino. V sklopu predavanj so seveda sledila tudi vprašanja, na katera so predavatelji odgovarjali

Na posvetu mentorjev mladine GZS smo veliko novega izvedeli in se tudi naučili o delu z mladino v tem času, ko vse poteka preko spletnih omrežjih, seveda pa upamo, da se čim prej vidimo z mladino v živo. Gasilci, ki smo bili prisotni na posvetu: Kaja Ručigaj, Sašo Jenčič in Robert Ručigaj.

Ni dogodkov.