• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Pogreb častnega poveljnika PGD Loka pri Mengšu FELIKSA ŠEGATINA, 3.11.2017

Dodano: 04.11.2017

Dragi Feliks Šegatin,

v soboto, dne 28.10. zjutraj je med člane društva, vaščane in prijatelje odjeknila žalostna vest, da je prenehalo biti tvoje srce. Teden preje, smo se pri vsakoletni sv. maši v loški cerkvici srečali s člani sosednjih društev in se po končani maši tudi v prijateljskem klepetu pogovorili, pa ob tem nismo slutili, da nas boš že tako kmalu zapustil.

Rodil si se 7. avgusta 1942 v Loki pri Mengšu. Poleg brata Antona in sestre Marije, si bil tretji otrok v družini. Ko je hiša v kateri si bil rojen pogorela, ste se morali večkrat seliti, začasni dom našli pri dobrih ljudeh, dobrih devet let pa tudi v gradu Jablje. Že v tvoji rani mladosti ste v nesreči izgubili očeta, zato ste morali kaj kmalu pomagati materi, da je bilo kaj primernega vsaj za skromne dnevne obroke.
Po končani šoli si moral prijeti za vsakršno delo in s tem pomagati družini za lažje preživetje. Opravljal si razna dela pri obrtnikih v bližnji okolici, kasneje pa si se zaposlil v Tovarni glasbil Melodija Mengeš. V nadaljevanju te je želja po boljšem zaslužku vodila tudi v tujino, a si se kmalu vrnil v rodno Loko. V podjetju Avtomontaža Ljubljana je bila tvoja zadnja zaposlitev, nato si se upokojil. Po upokojitvi sta z življenjsko sopotnico Heleno prevzela hišico v Mengšu na Liparjevi cesti v Mengšu, jo skrbno vzdrževala, ter preživljala tretje življenjsko obdobje, zaslužen pokoj, vendar žal prekratko.

Z nekaj vrstniki si v vrste društva vstopil na pragu polnoletnosti, v letu 1959. Opravljal si različne naloge na gospodarskem področju pri pripravi veselic in opremi društva ter kasneje tudi operativni dejavnosti. Z vključitvijo v izobraževanje o gasilskih veščinah si najprej postal gasilec I. stopnje. Kasneje si opravil tečaj za nižjega gasilskega častnika in v letu 2011 napredoval v nižjega gasilskega častnika II. stopnje. Ob tem si že prevzel naloge poveljnika in jih v letih od 1993 do 2001 vestno in odgovorno opravljal. Od leta 2001 pa do zadnjih dni si opravljal naloge podpoveljnika, s posebno skrbjo za obveščanje članov glede slovesnosti, pogrebov in ostalih dogodkov v sosednjih društvih. V obdobju 2003 do 2008 si bil tudi član Upravnega odbora in od 2003 tudi član častnega razsodišča oz. disciplinske komisije. Prav gotovo pa si bil tudi en od močnih členov, ko se je v društvu odločalo o reševanju svoje prostorske stiske in odločilo za gradnjo novega doma. Vseskozi od podrtja stare stavbe, pa skozi nastajanje novega doma si bil aktivno vpet v različne delovne akcije, da je naposled stavba postala resnično novi dom loških gasilcev in KD Antona Lobode. Redno si se udeleževal gasilskih svečanosti in s ponosom v gasilski uniformi izkazoval pripadnost gasilstvu.

Ko se je v letu 1997 pripravljala ustanovitev Gasilske zveze Mengeš, si bil v funkciji poveljnika PGD in tako postal tudi ustanovni član nove zveze Občine Mengeš. Kot član poveljstva si nato do leta 2001 aktivno deloval v novoustanovljeni zvezi. Tudi kasneje, vse do letošnjega leta, si zelo vestno in požrtvovalno pripravljal in sodeloval pri vsakoletni akciji GZ Mengeš, ko gasilska društva izmenično postavljajo prvomajski mlaj, kot tudi ob drugih slovesnostih v občini oz. župniji. Ob tako angažiranemu aktivnem delu na področju društva in zveze tudi priznanja in odlikovanja niso izostala.
Prejel si:
Priznanji gasilske zveze III. in I. stopnje ter odlikovanji GZS – gasilska plamenica III. in II. stopnje za delo v operativi. Podeljena ti je bila značka za dolgoletno delovanje za 50 let, v letu 2013 pa tudi listina veterana in imenovanje za častnega člana-častnega poveljnika.

Dragi Feliks,
v imenu PGD Loka pri Mengšu se ti zahvaljujemo za tvoje dolgoletno delovanje in neprecenljiv prispevek v delu društva, vsem sorodnikom in življenjski sopotnici Heleni pa izrekamo iskreno sožalje. Mirno počivaj v domači zemlji!

Pokojnega člana smo pospremili k zadnjemu počitku v petek, 3.11.2017, ob 15.00 uri, na pokopališču v Mengšu. Pogreba se je udeležilo pet prostovoljnih gasilskih društev, poleg našega še PGD Mengeš, PGD Topole, PGD Trzin, PGD Jarše–Rodica in PIGD Lek skupno 55 gasilcev.

Gasilci PGD Loka v uniformi: Andrej Bizjak, David Bizjak, Anže Kveder, Miro Urbanc, Franc Urbanc, Robert Ručigaj, Anže Gorjup, Sašo Jenčič, Brane Urbanc, Peter Petrič, Stane Cimerman, Marko Jerič, Boštjan Pesrl, Franc Bergant, Darko Posavec, Franc Lagoja, Janez Galjot, Slavko Sedeljšak, Andrej Brojan in Boštjan Čebulj.

Priprava malice za gasilce: Sedeljšak Brigita.

Ni dogodkov.