• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Drugi zbor mladih gasilcev PGD Loka pri Mengšu, 7.1.2012

Dodano: 09.01.2012

V soboto je v gasilskem domu Loka pri Mengšu potekal drugi zbor mladih gasilcev PGD Loka pri Mengšu. Uvodni pozdrav je podal predsednik komisije za mladino PGD Loka pri Mengšu, Anže Kveder in imenoval delovno predsedstvo, ki je vodilo zbor:
– predsednik – Blaž Slabajna;
– zapisnikar – Kaja Ručigaj;
– člana predsedstva – Urban Ručigaj, Kaja Sadar.
Delovno predsedstvo je nato besedo predalo našima nadobudnima mladinkama Špeli Loboda in Neži Testen, ki sta prebrali na trenutke hudomušno poročilo o delu loške mladine v letu 2011. Kot je bilo razbrati s poročila je bila mladina zelo uspešna, saj se je po odličnih rezultatih na regijskih tekmovanjih v gasilskem kvizu, orientaciji in tekmovanju društev mladi gasilec povsod uvrstila na državna tekmovanja. Vse uvrščene ekipe so se v nadaljevanju uspešno borile tudi na državnem nivoju, kjer so se pomerile z najboljšimi s celotne Slovenije, najboljši rezultat pa so dosegle mlajše pionirke z odličnim 3. mestom v orientacijskem tekmovanju. Uspešno so nastopili tudi na regijskem tekmovanju v gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplinah v Lukovici. Tu sta se ekipi pionirjev in mladincev uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo 2. junija 2012 na Ptuju. Ob tekmovanjih so bili čez leto zelo pridni tudi pri raznih delavnicah in drugih aktivnostih, v avgustu pa so se v organizaciji GZ Mengeš odpravili na štiridnevni gasilski tabor v Kranjsko goro. Na koncu pa sta se Neža in Špela v imenu vseh mladih zahvalili tudi mentorjem.
Zatem so besedo prevzeli predsednik GZ Mengeš, Janez Koncilija, predsednik komisije za mladino GZ Mengeš, Robert Ručigaj ter predstavniki obeh sosednjih društev in v svojih govorih pohvalili dobre rezultate s tekmovanj ter delo mladine in mentorjev v preteklem letu ter zaželeli lepe uspehe še v naprej. Anže Kveder je nato prebral plan dela za leto 2012. Sledila je podelitev priznanj med katerimi so bile podeljene tudi bronaste in srebrne preventivne značke, katere si je mladina prislužila na gasilskem taboru v Kranjski gori. Zbor mladih smo zaključili z druženjem ob jedači in pijači ter ogledom mladinskega filma.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.