• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

79. redni letni občni zbor, 3.2.2012

Dodano: 04.02.2012

Ker je letošnji občni zbor potekal le štiri dni pred slovenskim kulturnim praznikom smo v tem duhu tudi zastavili naše srečanje – z Zdravljico, ki so nam jo zapeli člani Pevske skupine Rž. Takoj zatem je bilo na predlog predsednika PGD Loka Roberta Ručigaja izvoljeno delovno predsedstvo, ki mu je ob pomoči Andreja Bizjaka in Branka Urbanca predsedovala Marjana Brojan, s tem pa se je začel tudi uradni del 79. občnega zbora. Po izkazani minuti molka pokojnim loškim gasilcem so se zvrstila izčrpna poročila, seveda najprej s pozdravnim nagovorom predsednika društva Roberta Ručigaja, ki je v prisotnosti mnogih domačih gasilcev najprej pozdravil goste: mengeškega župana Franca Jeriča, predsednika Gasilske zveze Mengeš Janeza Koncilijo, predstavnike gasilskih društev Mengeš, Topole, Lek in Trzin, predstavnico Kulturnega društva Antona Lobode Natašo Vrhovnik Jerič, Športnega društva Matjaža Anžlovarja in Vaškega odbora Marka Jeriča, nato pa je spregovoril še o delovanju in nameri društva, kateremu uspešno predseduje. Nato smo po vrsti prisluhnili še besedam poveljnika, tajnika, blagajnika, strojnika, gospodarja, nadzornega odbora, komisije za veterane, članice in mladino ter častnega razsodišča in verifikacijske komisije. Vsa poročila so bila zelo spodbudna in prijetna za uho, predvsem mladih, ki so svoje delo in dejavnosti, ki jih je bilo v minulem letu prav gotovo veliko, predstavili na sebi svojstven način. Njihovo delo in zagnanost je pohvalil tudi predsednik komisije za mladino Anže Kveder, ki se je zahvalil tudi staršem otrok, katerim gre velik del zaslug za njihovo uspešnost.

V delovnem planu za leto 2012, ki ga je predstavil predsednik društva, je bilo v njegovih besedah zaznati veliko želje po uresničitvi dejanj glede kreativnosti društva – brez velikih investicij in predvsem delovno naravnan: opremljanje operativne enote z zaščitno opremo, izobraževanje operativnega osebja, izvedba meddruštvenega gasilskega tekmovanja za pokal Loke, priprava in izvedba reševalne vaje, vzdrževanje opreme v duhu dobrega gospodarja, udeležba na tekmovanjih, organizacija sv. maše za pokojne gasilce, priprava stenskega koledarja za naslednje leto, organizacija veselice ter sodelovanje s sosednjimi društvi. V ospredje pa je postavil nastop mladinske in pionirske ekipe na državnem gasilskem tekmovanju, ki bo 2. junija na Ptuju ter potrebo po novem kombiju, ki naj bi ga kupili naslednje leto.

O delu društva v minulem letu je spregovoril tudi predsednik Gasilske zveze Mengeš Janez Koncilija. V svoji razlagi je pohvalil delo naših operativcev in njihovo pripravljenost pomagati ljudem v trenutku stiske ali nesreče, pri delu z veterankami in veterani, še prav posebno pa za načrtno delo z mladimi, ki so imeli tudi lansko leto nekaj odmevnih dosežkov in katerih sadovi odličnega dela se v Loki kažejo že vrsto let. Spregovoril je še o novem statutu, ki mu bo treba posvetiti večjo pozornost, o izobraževanju gasilcev, pohvalil je našo spletno stran, ki je med najlepše urejenimi daleč naokoli, pa o mladinski olimpijadi, ki bo v naslednjem letu v Franciji in kamor je zaželel priti tudi naši mladinski ekipi.

Za opravljeno delo nam je čestital tudi mengeški župan Franc Jerič in obljubil nadaljnje uspešno sodelovanje z Občino Mengeš, kar nam prav gotovo daje novo motivacijo pri nadaljnjem delu, ki ga gasilci opravljamo za dobrobit države in ljudi. V nadaljevanju razprave so naša prizadevanja pohvalili še predstavniki vseh gostujočih društev.

Pred zaključkom občnega zbora sta Janez Koncilija in Robert Ručigaj podelila še gasilska priznanja, napredovanja in odlikovanja. Odlikovanje Gasilske Zveze Slovenije, plamenico III. stopnje, sta za plemenito dejanje rešitve človeškega življenja, prejela Andrej Bizjak in Anže Kveder. Tečaj za vodjo enot so uspešno opravili, Andrej Brojan, David Bizjak in Brane Urbanc, in tako napredovali v čin gasilskega častnika. Priznanje za obnovitveni tečaj bolničarja so prejeli, Slavko Sedeljšak, David in Andrej Bizjak, Anže Kveder, Andrej Gril, Uroš Pogačar in Brane Urbanc. Za dolgoletno delo v društvu pa so prejeli priznanje, Vida Strajnar in Anže Gorjup za 10 let, Peter Petrič za 40 let, Janez Galjot za 50 let ter Jože Lap in Miro Loboda za 60 let.

Po dobrih dveh urah izčrpnega dela smo se iz dvorane preselili nadstropje nižje, se prijateljsko posedli za mizo, malo pojedli in popili, in v medsebojnem pogovoru obudili marsikatero prigodo iz preteklosti, pa tudi zapeli smo, seveda ob pomoči žametnih glasov skupine Rž.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Jože Brojan

Ni dogodkov.