• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Udeležba PGD Loka pri Mengšu na vseslovenskem skavtskem srečanju mladine JAMBOREE

Dodano: 25.07.2008

Dne 23.7. sva se z Blažem udeležila prvega vseslovenskega skavtskega srečanja v Želimljah imenovanega JAMBOREE, ki stoji kot mednarodno ime za skavtska srečanja po svetu.
Iz gasilskega doma sva z našim terencem GVGP-1 odrinila okrog 14ih in bila tam nekako 14.45 kjer naju je že čakala Vesna (ena iz med organizatoric srečanja), saj se so se delavnice začele ob 15. uri.
Pospremila naju je na zborno mesto in nama dala velik list z imenom delavnice, ki se je glasila NA POMOČ.
Pri prvi delavnici sva imela 11 otrok (5 fantov in 6 deklic). Najprej sva jim razkazala avto, jim nahitro povedala kako jih označujemo ter kaj pomeni oznaka na našem terencu.
Nato smo preleteli opremo na vozilu kjer so si lahko ogledali izolirna dihalna aparata, naprtnjače, motrono žago, metle za gašenje goznih požarov…
Ob končanem ogledu sva jim postavila gasilske igrice in jih razdelila v dve skupine: fantje in punce. Najprej so se preizkusili z brentačo, ki jim ni delala težav, vendar pa so bili fantje slabši od deklic in zato smo preizkusili moči še pri postavitvi napada (1 B-cev do trojaka in od tam 2 napada po 1 C-cev na napad), kjer pa so bile deklice malo slabše ampak so spet povedle pri zadnji igri prenašanja žogic, kjer so morali fantje krepko pljuniti v roke in po nekaj neuspelih poskusih le uspeli prevladati.
Prva delavnica je potekala do 16.30 potem smo imeli 30 minut pavze in malico, ob 17.00 pa je bila na vrsti druga skupina. Pri drugi skupini sva morala potek dela malo prilagoditi saj je bilo otrok več, bili pa so tudi starejši in malo manj navdušeni nad igrami, tako da smo se po ogledu avtomobila pogovarjali o raznih gasilskih scenarijih, postavljali pa so tudi razna vprašanja. Seveda pa jim igre prav tako niso ušle, saj so tudi oni preizkusili brentačo ter postavitev napada. Ura in pol pa je spet minila kot bi mignil.
Ob 18.30 smo zaključili z delavnicami. Z Blažem sva se nato pridružila organizatorjem pri večerji kjer smo jedli mleko in polento ter steklo še nekaj debat. Dobila pa sva tudi zahvalo in vsak svoje nogavice ter svinčnik. Po vsem tem sva krenila proti domačemu gasilskemu domu, kjer sva pospravila našo PUŠČICO in odšla domov.

Slike najine delavnice pa sledijo v FOTOGALERIJI (klikni!).

LP, Anže

Ni dogodkov.