• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

SLOVO OD NAŠEGA DOLGOLETNEGA ČLANA MIHA KNEZA, 2.4.2009

Dodano: 03.04.2009

DRAGI MIHA!

V torek, ko je mrak že legel na zemljo in so deževne kaplje nemo rosile izpod neba, smo izvedeli, da si za vedno zaprl svoje oči. Bolezen, ki se je tiho in nenadejano prikradla, je bila močnejša od tebe in te je iztrgala iz objema družine in naših, gasilskih vrst, v katerih si deloval polnih devetinpetdeset let.

Rodil si se 12. aprila 1929, v Loki, kot četrti izmed šestih otrok. Po končani osnovni šoli si se v Mengšu, pri Štancarju, izučil za mizarja in tam tudi dočakal upokojitev. V domači hiši sta si z ženo Slavko uredila dom in ustvarila družino, kjer sta vama delala družbo hči Zdenka in sin Miha.

V gasilske vrste si bil sprejet 1. januarja 1950, kot 21. letni mladenič in nam ostal zvest vse do danes, ko te spremljamo k večnemu počitku. Dragi Miha, rad si prihajal v naš skupni dom in vedno si bil pripravljen prijeti za vsako delo. Še posebno tisto, ki je dišalo po lesu in si mu bil zapisan vse življenje. Pa ne samo to, bil si delaven in priden tudi na operativnem področju. Od leta 1969 do 1971 si bil član upravnega, od takrat naprej pa vsa dolga leta prav do današnjih dni, nadzornega odbora našega društva. V zadnjih letih, ko smo sestavili ekipo veteranov si bil tudi njen nepogrešljivi člen.

Dragi Miha, prav zaradi naštetih vrlin si bil med nami cenjen in spoštovan, in takšnega te bomo tudi ohranili v naših srcih. Za svoja dobra dela in hotenja, ki si jih izkazoval na vsakem koraku, si poleg značk za dolgoletno delo, leta 1980 prejel priznanje gasilske zveze druge, leta 2003 pa še priznanje prve stopnje.

Dragi Miha, naše poti se končujejo deset dni pred tvojim osemdesetim rojstnim dnem. Namesto, da bi si segli v roke in nazdravili, se od tebe žalostni poslavljamo. Mirno počivaj v objemu pomladi in uživaj sadove večnega življenja.

Tvojim domačim pa ob slovesu izrekamo globoko sožalje.

 

 

 

Člani PGD Loka pri  Mengšu

 


 

 

 

Danes 2.4.2009 ob 16:00 smo se v Mengšu z žalostjo poslovili od našega cenjenega dolgoletnega člana PGD Loka pri Mengšu MIHA KNEZA.

 

Pogreba se je udeležilo 54 gasilcev iz 5 gasilskih društev (PGD Loka, PGD Mengeš, PGD Topole, PGD Trzin, PGD Jarše-Rodica). Iz našega društva se je pogreba udeležilo 24 članov.

 

Gasilci PGD Loka pri Mengšu: Ručigaj Robert, Urbanc Miro, M. B., Sedeljšak Slavko, Urmaž Janez, Brojan Jože, Lap Jože, Urbanc Franc, Sršen Anton, Galjot Janez, Repanšek Marjan, Cimerman Stane, Bergant Franc, Zupan Martin, Šegatin Feliks, Kveder Anže, Lagoja Franc, Pesrl Boštjan, Bizjak Andrej, Bizjak David, Frantar Peter, Frantar Jure, Urbanc Brane in Brojan Andrej.

Ni dogodkov.