• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Požar v podjetju Elektronček, vaja evakuacije, 22.11.2013

Dodano: 23.11.2013

Podjetje Elektronček v Mengšu si je za svojo vsakoletno obvezno vajo evakuacije zaposlenih tokrat zamislilo obsežnejšo gasilsko reševalno vajo, za katero so za pomoč pri izvedbi zaprosili gasilce iz GZ Mengeš (PGD Mengeš, Loka pri Mengšu in Topole) ter gasilce sosednjih prostovoljnih gasilskih društev Šmarca in Kamnik. Na RECO je bilo javljeno, da je v proizvodnem delu podjetja prišlo do večjega požara, več oseb naj bi bilo ujetih.

Gasilci PGD Loka pri Mengšu smo na kraj prišli v drugem valu in bili napoteni v severni, poslovni del objekta, kamor smo napeljali dva notranja napada ter opravili preiskavo prostorov ter rešili preostale ujete/pogrešane zaposlene. Z enim zunanjim napadom smo skrbeli za varovanje zahodnega dela objekta, na koncu pa poskrbeli tudi za prezračevanje.

Vaja, na kateri je sodelovalo 50 gasilcev iz petih prostovoljnih gasilskih društev je bila uspešno zaključena. Pomemben poudarek ocenjevalca vaje je bil ta, da morajo imeti vodilni v podjetju vsak dan točno sliko, koliko zaposlenih je trenutno v službi, da v primeru podobne situacije točno vedo, če koga pogrešajo ali ne ter nato to informacijo predajo vodji intervencije, ki pride na kraj.

Na vaji smo sodelovali z dvema voziloma (GVC 16/25 in GVGP-1) ter 11 gasilci.

Gasilci PGD Loka pri Mengšu: Andrej Brojan, Andrej Bizjak, Slavko Sedeljšak, Boštjan Čebulj, Domen Pirnat, Stane Cimerman, Anže Kveder, Tadeja Lukan, Nejc Loboda, Marko Kocjan ter David Bizjak.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni! – Vir: www.domzalec.si in PGD Loka pri Mengšu).

Ni dogodkov.