• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Tabor mladine GZ Mengeš, 22.8.-25.8.2013

Dodano: 22.08.2013

četrtek, 22.8.2013

Četrti tabor gasilske mladine nam je samo še potrdil, da živimo v deželi, ki ji lepote in razgibanost narave dajejo posebno noto. Vse to nam omogoča dragocene trenutke v preživljanju prostega časa in učenja v naravi.
Domače loge je zapustilo 42 otrok in 14 mentorjev. Čez dobri dve uri nas je očaralo okolje Rogle s prelepim razgledom, bogatim rastlinjem, vonjem kamilice in predvsem s hladnim, poživljajočim vremenom. Mentorji smo tudi letos pripravili bogat nabor gasilskih vsebin, zanimivih delavnic in družabnih dejavnosti. Rogla se lahko pohvali z pestro ponudbo počitniških dejavnosti., zato nam je že prvi dan minil kot bi mignil.
Začeli smo po gasilsko – z zborom in pozdravom ter odšli na kosilo. Po kratkem počitku je bilo na urniku adrenalinsko sankanje. Bilo je krasno! Za vsako zabavo je na vrsti delo. Naše je bilo v obliki dveh delavnic: Osnove gorenja in gašenja s poizkusi za pionirje in prva pomoč za mladince. Po bogati večerji smo dan zaključili z igrami na prostem, kasneje pa še z družabno delavnico Slepi slikar.

Lahko noč!

petek, 23.8.2013

163Za dobro jutro smo se razgibali na svežem zraku. Po obilnem zajtrku in kratkem počitku je bilo na vrsti delo: Prva pomoč za pionirje ter gasilska taktika, gradbeništvo, preskrba z vodo in gasilska organizacija za mladince. Po kosilu in krajšem počitku smo se dopustniško zabavali na Rogli: pionirji in polovica mentorjev v bazenu, mladinci in druga polovica mentorjev na nogometnem igrišču z žogo. Seveda pa nismo pozabili, da smo na izobraževalnem taboru. Popoldne je stekel še drugi del delavnic: za pionirje gasilska taktika, gradbeništvo in preskrba z vodo, za mladince pa osnove gorenja in gašenja ter nevarnosti ob požarih in ukrepi.

V času delavnic so nas obiskali tudi gostje iz Mengša: podžupan Bogo Ropotar, predsednik GZ Mengeš Janez Koncilija in poveljnik CZ občine Mengeš Franci Hribar. Ogledali so si naše delo, podali pozitivno oceno in z nami posneli lepo »gasilsko« fotografijo.

Po večerji  so otroci pekli krompir na žerjavici. Med peko jih je obiskal še prav poseben gost škrat Rogljič iz Rogle, ki zna izpolniti tri želje. Ker se otroci niso dogovorili o željah je iz svoje vreče potegnil sladke dobrote.

Dan smo zaključili s polno mero novega znanja o gasilskih veščinah in upamo, da to znanje jutri še dodatno nadgradimo.

Lahko noč!

sobota, 24. 8.2013

184V sobotno jutro nas je prebudil ples dežnih kapelj. Namesto jutranje telovadbe smo tekli na zajtrk.
Dopoldanske izobraževalne delavnice so bile zadnje na tem taboru: za pionirje gasilska organizacija in za mladince nevarnosti ob požarih in ukrepi. Medtem je prenehal o deževati, zato smo se pred kosilom odpravili še na krajši sprehod za boljšo prebavo. Po kosilu in krajšem počitku smo se razdelili v tri skupine: prva skupina je šla v bazen, druga na orientacijski pohod po Škratovi poti, tretja skupina pa je imela orientacijski tek. Popoldanski zabavni del smo zaključili v telovadnici s plezalno steno in igrami z žogo.
Uspešnost izobraževanja in delavnic smo preverili z izpitom. Letos smo ravnali ekološko in izpit organizirali ustno.
Po večerji smo si priredili zaključno zabavo v diskoteki na Rogli.
Lahko noč!

Slike 1. dan (klikni!)
Slike 2. dan (klikni!)
Slike 3. in 4. dan (klikni!)

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.