• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Odstranjevanje posledic neurja v Mengšu, 29.7.2013

Dodano: 30.07.2013

V torek 29.07.2013 ob 16:47 smo bili preko ASK sistema obveščeni o popoldanskem neurju, ki je prizadelo Mengeš in hkrati naprošeni za pomoč pri odstranjevanju njegovih posledic. Izvozili smo z GVC 16/25 in GVM-1 ter skupno 12 članov posadke. Takoj ob pozivu smo bili napoteni na lokacijo podjetja IZI mobili Mengeš, kjer smo opravili ogled posledic neurja na proizvodni hali podjetja. Veter je odkril celotno ostrešje proizvodnje hale, katera je bila na novo pokrita s strešnimi paneli. Na lokacijo so bili s strani direktorja podjetja klicani tudi krovci, kateri so prevzeli nadalno sanacijo strehe.
Druga lokacija sanacije po neurju je bil objekt na Liparjevi cesti 31, kjer smo na novo namestili in zamenjali nekaj strešnikov in slemenjakov.
Tretja lokacija pa je bila odstranitev kamnitega križa in zamenjava strešnikov in slemenjakov na cerkvi sv. Mihaela v Mengšu skupaj s pomočjo avtolestve PGD Kamnik, avtodvigala Viktorja Dornika in gasilcev PGD Topole.
Ekipa, ki je ostala v pripravljenosti v gasilskem domu, pa se je odpravila z GVGP-1 na ogled po Loki in na Dobeno, kjer so odstranjevali večje veje s cestišča, na pravo mesto postavili nekaj prevrnjenih komunalnih zabojnikov ter nudili pomoč pri pospravljanju prevrnjenih miz, klopi in senčnikov pri gostinskem lokalu Dobenski hram na Dobenu.

Gasilci:
Urbanc Brane, Bizjak Andrej, Pirnat Domen, Cimerman Stane, Sedeljšak Slavko, Loboda Nejc, Klopčič Uroš, Pogačar Uroš, Čebulj Boštjan, Pesrl Boštjan, Kveder Anže, Brojan Andrej, Bizjak David, Sašek Matic, Jenčič Sašo, Malus Brane in Ručigaj Robert.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.