• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Požar zabojnika na Šolski ulici + FILM, 10.10.2009

Dodano: 15.10.2009

V soboto zvečer ob 20:39 smo dobili poziv iz ReCO, da na Šolski ulici v Mengšu, pred osnovno šolo gori zabojnik za smeti. Ker smo ravno takrat v gasilskem domu gledali nogometno tekmo smo izvedli zares ekspresen izvoz z GVC 16/25 in 4 člani posadke. Na samem kraju smo bili v dobrih 3 minutah po pozivu. Goreči zabojnik smo pogasili s pomočjo hitrega VT napada iz cisterne, nato pa počakali na prihod Policije, ki si je podrobno ogledala kraj storjenega kaznivega dejanja. Po vsej verjetnosti je zopet šlo za namerni požig s strani doslej še neznanih storilcev, saj je sedaj v zelo kratkem času prišlo že do drugega požiga zabojnika na ekološkem otoku pri OŠ Mengeš. K sreči smo na kraj uspeli priti tako hitro, da se plastični zabojnik še ni uspel stopiti in je bila škoda minimalna, v prvem primeru pa je bil zabojnik popolnoma uničen. Ekološki otok pred osnovno šolo stoji žal na taki lokaciji, ki je malo vstran in neosvetljena ponoči, zato je tarča raznih vandalov, ki nimajo drugega za početi, kot v kritju noči uničevati javno lastnino ter ob tem uživati. S tem pa povzročajo delo ter stroške nam in drugim intervencijskim službam ter na koncu s tem tudi občini in posledično vsem davkoplačevalcem.

Za doslej neznane nepridiprave velja javno opozorilo: Namerni požig javne ali zasebne lastnine je hudo kaznivo dejanje, ki se v Sloveniji kaznuje z zaporno kaznijo od 1 do 8 let, zato bi na vašem mestu že sedaj premislil o takšnem nespametnem ravnanju in veseljačenju, kajti kasneje, ko vas v roke dobijo organi pregona ter Policija, bo prepozno.

V intervenciji smo sodelovali z enoto PGD Mengeš. PGD Loka se je intervencije udeležila z enim vozilom GVC 16/25 in 4 člani (Andrej Brojan, Andrej Bizjak, Boštjan Čebulj in David Bizjak).

Video intervencijske vožnje in gašenja (klikni!)

 

Ni dogodkov.