• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

NATEČAJ OKTOBRA, MESECA POŽARNE VARNOSTI NA TEMO »VARNI PRED POŽAROM V TRETJEM ŽIVLJENJSKEM OBDOBJU«

Dodano: 11.12.2009

Gasilska zveza Mengeš je v oktobru, mesecu požarne varnosti za učence razredne stopnje Osnovne šole Mengeš razpisala natečaj za likovna in literarna dela na temo »Varni pred požarom v tretjem življenjskem obdobju«. Letošnja tema je bila dokaj zahtevna, saj se mladi s problematiko varstva starejših oseb pred nevarnostjo požara ne srečujejo pogosto, zato je bila še toliko bolj pomembna pomoč njihovih mentoric, ki so učencem predstavile ustrezna izhodišča za čim boljše razumevanje preventivnega osveščanja starejših. V natečaju je sodelovalo 10 razredov, katerih učenci so v skupinah ali samostojno izdelali preko 150 likovnih in literarnih izdelkov. S strani mentoric je bil nato opravljen predizbor najboljših del, katere sta nato na nivoju GZ Mengeš strokovno ocenila akademski slikar Vinko Železnikar po likovni in dr. Mateja Jemec Tomazin po literarni strani in za razstavo izbrala dela skupno 112 učencev.

V nadaljevanju je Komisija za mladino GZ Mengeš pripravila razstavo v Kulturnem domu Mengeš, katera postavitev je bila zaradi zasedenosti prostorov možna šele v mesecu decembru, vendar zaradi aktualnosti teme pomembnost razstave ni bila zato nič manjša. Zaključni del je potekal po ogledu razstave s podelitvijo nagrad najboljšim ustvarjalcem natečaja v torek, 8. decembra ob 16. uri v dvorani Kulturnega doma ob prisotnosti staršev, mentorjev in prijateljev.

Program podelitve je vodila Nataša Vrhovnik Jerič, ki je k pozdravnemu nagovoru najprej povabila ravnatelja Osnovne šole Mengeš Milana Burkeljca in predsednika GZ Mengeš Janeza Koncilija, podelitev simboličnih nagrad posameznikom pa je opravil predsednik Komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj. Med samo podelitvijo je povezovalka programa predstavila tudi najbolje ocenjen prispevek natečaja, ki so ga izdelali učenci 5. c razreda v obliki plakatov s preventivnimi zgodbicami in navodili za starejše. Zmagovalcem natečaja je bila podeljena tudi posebna nagrada, kipec gasilčka, katerega je v imenu razreda prevzela mentorica in razredničarka Martina Šorn Povšnar.

Med podelitvijo nagrad in predstavitev zmagovalnega prispevka je bil vključen tudi kulturni program, v katerem je nastopila kitaristka Maruša Loboda iz Loke in z izjemno interpretacijo prispevala k še bolj slovesni izvedbi celotne prireditve.

Tako je tudi letošnji natečaj, ki poteka vsakoletno vse od ustanovitve samostojne GZ Mengeš leta 1997, uspešno zaključen, za kar gre zahvala udeležencem natečaja, ki jim ob tej priliki še enkrat čestitamo in zahvaljujemo za sodelovanje, zahvaljujemo pa se tudi vsem ostalim, ki so kakor koli sodelovali v tem projektu in tudi sicer podpirajo dejavnost gasilstva in gasilske mladine v GZ Mengeš.

Razstava je bila iz avle KD Mengeš preseljena v Osnovno šolo Mengeš, kjer je možen ogled v dopoldanskem času. Za postavitev razstave se vsem sodelujočim iz OŠ Mengeš najlepše zahvaljujemo.

Gasilska zveza Mengeš

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

 

Ni dogodkov.