• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Jubilejni 80. redni letni občni zbor, 1.2.2013

Dodano: 03.02.2013

Letos loški gasilci praznujemo okrogli jubilej – 80 let delovanja gasilskega društva, ki ima v vasi lepo tradicijo in veliko podporo ter je med društvi nekakšen paradni konj. To leto bo vse v znamenju gasilcev: gasilsko tekmovanje za pokal Loke in občinsko prvenstvo, dan odprtih vrat – ogled opreme in doma, praznovanje 80-letnice in veselica ter druženje mladih in starejših gasilcev.
Začeli pa smo že z jubilejnim občnim zborom 1. februarja: potekal je v prijetnem vzdušju zbranih gasilk in gasilcev ter prijateljev gasilstva. Najprej nam je zapel dve pesmi mladinski pevski zbor Lastovke pod vodstvom Barbare Justin. Predsednik loških gasilcev Robert Ručigaj je zbor nato nagovoril, pozdravil vse navzoče, še posebno drage goste, in imenoval delovno predsedstvo, v katero so bili predlagani in izvoljeni: za predsednico Marjana Brojan, za člana pa Anže Gorjup in Branko Urbanc. Potem so se zvrstila poročila predstavnikov organov društva, pri čemer je bilo poročilo mladih sprejeto z veliko odobravanja in zasluženim ploskanjem. Pri vseh je bilo čutiti veliko pozitivizma in lepih spoznanj o dejavnosti naših gasilcev. O poročilih je bila odprta razprava. Sledili so pozdravi gostov: mengeškega župana Franca Jeriča, predsednika Gasilske zveze Mengeš Janeza Koncilija ter predstavnikov iz okoliških gasilskih društev iz Mengša, Topol, Trzina, Jarš – Rodice in PIGD Lek Mengeš, pa tudi predstavnikov domačih društev – Kulturnega društva Antona Lobode, Športnega društva Loka in Vaškega odbora Loka.
Po pohvalnih in spodbudnih besedah govornikov so bili izvoljeni predsednik, namestnik predsednika, poveljnik in člani drugih organov društva. Za predsednika je bil ponovno soglasno izbran Robert Ručigaj, ki svoje delo v zadovoljstvo članov in sovaščanov vestno in odgovorno opravlja že vrsto let. Njegova namestnica bo prvič v zgodovini našega društva ženska, Marjana Brojan. Za tajnika je bil predlagan in potrjen Boštjan Čebulj, ki je na tem mestu po 42 letih neprekinjenega in vzornega dela zamenjal Mira Urbanca – ta je v zahvalo prejel kipec gasilca. Poleg omenjenih so bili v UO izvoljeni še Andrej Brojan, Tadeja Lukan, Miro Dimec, Domen Pirnat, Slavko Sedeljšak in Franci Urbanc. Nadzorni odbor odslej sestavljajo Miro Urbanc, Minka Repanšek in Franc Lagoja, disciplinsko komisijo pa Anže Kveder, Feliks Šegatin, Anže Gorjup, Marjan Repanšek in Uroš Klopčič. Poveljnik društva bo tudi v naslednjih petih letih Andrej Brojan, njegov namestnik pa David Bizjak. Brane Urbanc, Andrej Bizjak, Slavko Sedeljšak in Feliks Šegatin bodo pomočniki, odgovorni vsak za svoje področje. Orodjar bo odslej Boštjan Pesrl.
Sledilo je poročilo predsednika društva o delovnem in finančnem načrtu za leto 2013; z veseljem smo ga potrdili vsi člani, saj je sestavljen zelo velikopotezno in hkrati odgovorno. Vsi se dobro zavedamo, da je sedanje težke čase čutiti tudi v gasilskih društvih. Pa kljub temu v naših vrstah ni nobenega malodušja pred organizacijo počastitve 80-letnice delovanja, izidom zbornika, izvedbo tekmovanja in nabavo novega kombija. Zato se moramo dosedanjemu in delno novemu vodstvu ter operativcem zahvaliti za smelo udejanjanje teh njihovih ciljev.
Pred koncem občnega zbora je bila še podelitev priznanj za dolgoletno delo v društvu in operativi. Značke so prejeli: Boštjan Pesrl, Nejc Loboda, Blaž Slabajna, Rezka Podboršek in Marinka Ručigaj za 10-letno delo v društvu, Uroš Pogačar za 20-letno delo v društvu in še za 10-letno delo v operativi, Stane Cimerman za 30, Sonja Lož za 40 in Marko Jerič za 50 let dela v društvu. Plaketo gasilskega veterana pa so prejeli: Franc Bergant, Jože Brojan, Ludvik Dimc, Marko Jerič, Peter Krušnik, Jože Lap, Feliks Šegatin, Franc Urbanc, Martin Zupan, Marjan Repanšek, Franc Stopar, Anton Sršen in Franc Lagoja.
Čisto na koncu smo člani društva pripravili majhno presenečenje za predsednika Roberta Ručigaja in bivšega poveljnika Braneta Malusa: za svoje neutrudno delo in neizmerno voljo pri zgraditvi novega gasilskega doma sta prejela umetniški sliki, na katerih sta upodobljena stari in novi dom.
Vsi udeleženci smo po občnem zboru še posedeli v prijetni družbi in malo pokramljali. Seveda ob izvrstnih klobasah in kozarčku rujnega.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Jože Brojan

Ni dogodkov.