• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Zbor mladih gasilcev, 18.1.2013

Dodano: 19.01.2013

V petek, 18.1.2013, je v gasilskem domu potekal tretji letni zbor mladih loških gasilcev. Uvodni pozdrav je navzočim namenil predsednik PGD Loka pri Mengšu, Robert Ručigaj, ki je ob koncu nagovora predlagal še delovno predsedstvo: za predsednico Brigito Brumec, za člane predsedstva pa Ano Skok, Kajo Ručigaj in Špelo Loboda.
Delovno predsedstvo je po prevzemu zaupanih nalog dalo besedo Nejcu Loboda, ki je prebral poročilo o delu mladine v letu 2012. Kot je bilo razbrati iz poročila je bila mladina zelo uspešna, saj se je po odličnih rezultatih na regijskih tekmovanjih v gasilskem kvizu, orientaciji in tekmovanju društev mladi gasilec, povsod uvrstila na državna tekmovanja. Vse uvrščene ekipe so se v nadaljevanju uspešno borile tudi na državnem nivoju, kjer so se pomerile z najboljšimi iz vse Slovenije. Najboljši rezultat med vsemi pa so dosegli pionirji z odličnim 2. mestom v kvizu. Razen na tekmovanjih so bili preko leta zelo aktivni in pridni tudi pri raznih delavnicah in drugih aktivnostih. Avgusta pa so se v organizaciji GZ Mengeš skupaj z mladimi iz Mengša in Topol odpravili na štiridnevni gasilski tabor na Kope.
Po poročilu so besedo prevzeli: predsednik GZ Mengeš Janez Koncilija, predsednik komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj ter predstavniki sosednjih društev. V svojih govorih so pohvalili dobre rezultate mladine in mentorjev, tako na tekmovalnem kot delovnem področju, ki je potekalo skozi vse leto. Zaželeli so jim veliko sreče in uspeha tudi v bodoče. Anže Kveder je nato prebral plan dela za leto 2013. Sledila je podelitev priznanj, med katerimi so bile podeljene veščine bolničar, preventivec in naravoslovec-gozdar, katere si je mladina prislužila na gasilskem taboru.
Zbor mladih smo zaključili z veselim druženjem ob jedači in pijači ter ogledom mladinskega filma.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.