• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Prometna nesreča na križišču Testenove ulice, 4.5.2010

Dodano: 05.05.2010

V torek 4.5.2010 ob 19:08 smo mentorji imeli vaje z mladino v loškem gasilskem domu, ko smo zaslišali močan pok nedaleč stran. Takoj smo stekli pogledat, kaj se dogaja in ugotovili, da se je, v nam že dobro znanem nepreglednem križišču na Testenovi ulici, zgodila kar resna prometna nesreča. Na hitro smo ocenili stanje oseb v vozilih in ugotovili, da sta obe osebi pri zavesti ter v očitnem psihičnem šoku. Iz enega izmed vozil se je kadil dim in iz njega je iztekala tekočina (kasneje smo ugotovili, da je k sreči šlo le za hladilno tekočino). Izvedel sem interno alarmiranje operativne ekipe PGD Loka pri Mengšu prek sms sporočil, z namenom zavarovanja kraja dogodka, požarnega varovanja ter oskrbe poškodovancev. Kolega je o dogodku obvestil ReCO preko številke 112, nato pa smo pohiteli nazaj v gasilski dom po torbo prve pomoči in ostalo opremo ter izvozili na kraj z GVGP-1. Na samem kraju smo (po opravljeni zapori ceste) k sreči ugotovili, da z udeleženci ni nič hujšega ter da ne potrebujejo prve pomoči. Izvedli smo rutinski odklop akumulatorjev v obeh vozilih ter tam, kjer je bilo to potrebno, cesto posuli z absorbentom, ki je vpil izlito hladilno tekočino. Po opravljenem delu policistov ter odvozu vozil s strani vlečnih služb smo cesto počistili ter zaključili intervencijo.

 

Na intervencijo se je na klic odzvalo kar 14 naših operativnih gasilcev. K sreči jih nismo toliko potrebovali, saj na njej ni prišlo do večjih zapletov (trpela je le pločevina in prometna signalizacija – ogledalo, ki ga bodo morale ustrezne službe čimprej nadomestiti z novim, da ne bo prihajalo do novih trkov), tako da je do konca, na samem kraju ostala le manjša skupina gasilcev. Kljub vsemu bi bilo lahko dosti drugače, če bi bilo potrebno oskrbovati poškodovance in gasiti požar na avtomobilu. Zatorej vseeno hvala vsem fantom, ki so se naknadno odzvali na klic na pomoč, saj bo morda kdaj taka številčna pomoč, še kako potrebna. Intervencija je bila zaključena ob 22:00.

 

Na intervencijo so se odzvali: Andrej Brojan, Andrej Bizjak, Branko Urbanc, Franci Urbanc, Marko Kocjan, Gašper Urbanc, Pirnat Domen, Boštjan Čebulj, Anže Kveder, Sašo Jenčič, Matic Sašek, Anže Gorjup, Andrej Gril in David Bizjak.

 

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!).

 

D.B.

Ni dogodkov.