• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Stanovanjski požar na Šubljevi ulici v Mengšu, 18.5.2010

Dodano: 19.05.2010

Mengeš, 18.5.2010 – Ob 21:48 smo bili iz ReCO preko pozivnikov obveščeni, da na Šubljevi ulici 31 v Mengšu nekaj gori v stanovanjski hiši, saj se iz nje močno kadi. Po javljanju na ReCO smo dobili še dodatne informacije, da obstaja velika verjetnost, da je kdo od stanovalcev še vedno v hiši.

Izvozili smo z vsemi tremi vozili in skupno 12 gasilci na omenjeno lokacijo. Na samem kraju je enota PGD Mengeš že izvedla vdor v objekt in izvedla notranji napad z uporabo izolirnih dihalnih aparatov, locirala žarišče požara in pričela z gašenjem. Mešana ekipa bolničarjev PGD Mengeš in PGD Loka pa je oskrbela poškodovane osebe na kraju. Ujeto starejšo osebo so do tedaj iz hiše že rešili prisebni domačini, skozi okno v pritličju. Starejši osebi, ki se je v tem času nahajala v objektu in vdihavala strupen dim, smo pomagali z aplikacijo kisika do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so poškodovanca prevzeli ter odpeljali na opazovanje v UKC Ljubljana, oskrbeli pa so tudi lastnika objekta, ki se je porezal po roki na steklu, pri reševanju omenjene starejše osebe. Po uspešno zaustavljenem požaru je sledilo še prezračevanje objekta z nadtlačnim prezračevalnikom.

Po prvih informacijah naj bi prišlo do požara zaradi kratkega stika na hladilniku, ki je zaradi tega zagorel, požar pa se je razširil po kuhinjskih elementih. Kljub temu, da je bilo posredovanje gasilcev hitro in smo požar uspeli pogasiti že v kuhinji, je dosti ostale škode povzročil sam dim, kajti saje so se zaradi odprtih vrat po stanovanju, razširile po vseh nadstropjih.

V intervenciji so sodelovali: PGD Mengeš, PGD Topole, PGD Loka pri Mengšu, NMP Domžale in PP Domžale.

PGD Loka pri Mengšu je izvozila z vozili:

– GVC 16/25 (6 članov; Andrej Brojan, Andrej Bizjak, Slavko Sedeljšak, Branko Urbanc, David Bizjak, Andrej Gril – PGD Trzin)

– GVGP-1 (4 člani; Matic Sašek, Boštjan Čebulj, Stane Cimerman, Gregor Tomažin – PGD Mengeš)

– GVM-1 (2 člana; Anže Kveder in Blaž Burgar)

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!).

 

Ni dogodkov.