• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Naši mladi gasilci z lepimi rezultati z državnega srečanja društev Mladi gasilec, 28. in 29.9.2012

Dodano: 01.10.2012

V Kranju se je 28. in 29. septembra odvijalo državno srečanje društev Mladi gasilec. Na letošnje srečanje sta se med najboljše ekipe iz celotne Slovenije uvrstili tudi dve ekipi mladih gasilcev iz Osnovne šole Mengeš. Vsi mladi gasilci so tudi člani našega gasilskega društva.
Po prihodu in prijavi vseh tekmovalnih enot so zbrane najprej pozdravili organizatorji srečanja, sledil pa je tudi kratek kulturni program. Po slovesni otvoritvi so se mladi razdelili po različnih delavnicah od raziskovalno-preventivne, glasbeno-ustvarjalne, likovne, ročne spretnosti in kuharske. Mentorji smo se medtem razdelili v dve skupini. Ena skupina je odšla na ogled kranjske poklicne enote gasilcev in regijskega centra za obveščanje, druga ekipa pa se je udeležila plesne delavnice. Po končanih delavnicah smo se vsi okrepčali z odličnim kosilom.
V popoldanskem času smo odšli na predvideno spoznavanje kraja, tu je bila naloga mladine in mentorjev, da budno spremljamo predstavitev, saj so bile znamenitosti kraja del teoretičnega testiranja mladih. Tako smo si ogledali vse večje znamenitosti, med katerimi so bili zagotovo najbolj zanimivi kranjski podzemni rovi, ki so med drugo svetovno vojno služili kot zaklonišče pred letalskimi napadi.
Po končanem ogledu so mladi gasilci v šoli opravljali teoretično testiranje, pri katerem so pokazali svoje znanje o gasilski preventivi, prvi pomoči in poznavanju kraja. Po preverjanju smo otroke odpeljali domov, mentorji pa smo se vrnili nazaj v Kranj na družabno srečanje z organizatorji.
Naslednji dan so se ekipe preizkusile še s praktičnimi nalogami, kot je zbijanje tarče pri vaji z vedrovko, prva pomoč, metanje torbice v krog, vezanje vozlov in izbira gasilnika za določen tip požara.
Ko smo uspešno opravili še praktične naloge nas je že pričakovalo zasluženo kosilo. Po kosilu je sledila še sklepna prireditev s predstavitvijo dela po posameznih delavnicah, nagovori visokih gostov, razglasitev rezultatov, spust zastave društva mladi gasilec, nato pa slovo in odhod proti domu.

Naši mladi gasilci so zelo uspešno zastopali Osnovno šolo Mengeš, pokazali veliko spretnosti in znanja ter dosegli naslednje rezultate:

Mlajši (sodelovalo je 13 ekip):

Kaja Slabajna, Kaja Sadar, Matej Mitrovič – 5. mesto
Starejši (sodelovalo je 15 ekip):
Matevž Potočnik, Kaja Ručigaj, Urška Brumec – 6. mesto

Vsem ekipam se zahvaljujemo in jim hkrati čestitamo za dosežene rezultate na državnem tekmovanju. Ekipe so pridobile pomembne izkušnje, katere bodo lahko s pridom uporabile naslednjič ter te uvrstitve še izboljšale.
Poleg ostalega pa verjamemo da so mladi doživeli nekaj novega, spoznali nove prijatelje ter se predvsem imeli lepo, kar pa je najpomembneje.

Mentorji: Robert Ručigaj, David Bizjak, Sašo Jenčič, Boštjan Čebulj, Domen Pirnat, Tadeja Lukan, Uroš Klopčič.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.