• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

1. zbor gasilske mladine PGD Loka pri Mengšu, 14.1.2011

Dodano: 17.01.2011

Prvi zbor mladine prostovoljnega gasilskega društva Loka pri Mengšu je vodil predsednik mladinske komisije Anže Kveder. Zbora so se udeležili poveljnik GZ Mengeš Franci Hribar, predsednik komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj, predstavnik PGD Topole in 2 člana mladine, predstavnik PGD Mengeš in 2 člana mladine, poveljnik PGD Loka pri Mengšu Andrej Brojan, mentorji mladine Matic Sašek, Boštjan Čebulj, David Bizjak in 16 članov mladine.
Po uvodnem nagovoru in pozdravu predsednika občnega zbora, Anžeta Kvedra, se je določila komisija za vodenje občnega zbora: tajnik – David Bizjak, predstavnika mladine – Anže Testen in Saša Lukan.
Nato je predsednik podal uvodno poročilo, Kaja Ručigaj, Sašo Jenčič in Neža Testen pa so predstavili in prebrali letno poročilo dela mladine. Po podanem poročilu je predsednik podal sklepni govor, v katerem se je zahvali mladini ter mentorjem za njihov prosti čas in dobro opravljeno delo.
V nadaljevanju so občni zbor pozdravili:
– poveljnik GZ Mengeš Franci Hribar, ki je pohvalil delo mladine in mentorjev, in nam zaželel še veliko uspehov;
– predsednik komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj, ki je izrazil zadovoljstvo z delom z mladino v preteklem letu in nas opomnil na nekaj novosti v programu izobraževanja mladine. Pohvalil je tudi uvrstitve ekip na državnem nivoju in omenil da bo potrebno še veliko narediti na področju preventive, kajti tam je znanje mladine najšibkejše;
– predstavniki PGD Mengeš in PGD Topole.

Sledila je podelitev priznanj in specialnosti:
gasilec preventivec (Kaja Slabajna*, Nina Binter, Urban Ručigaj in Jan Sašek);
gasilec gozdar (Špela Loboda, Tadeja Lukan, Saša Lukan, Kaja Ručigaj, Anže Testen, Jaka Potočnik, Blaž Slabajna, Matevž Potočnik, Nejc Loboda in Uroš Klopčič).
Na koncu pa je poveljnik GZ Mengeš mladini podaril še 2 košarkarski žogi za še bolj zabavno druženje in preživljanje prostega časa.

Po končani podelitvi je predsednik komisije za mladino PGD Loka pri Mengšu prebral še plan dela mladinske komisije za leto 2011.
Občni zbor smo zaključili z gledanjem zabavnega filma ob hrani in pijači.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

*popravek teksta zaradi napake. Se opravičujem! D.B.

Ni dogodkov.