• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

78. občni zbor PGD Loka pri Mengšu, 4.2.2011

Dodano: 06.02.2011

Občni zbor, 78. po vrsti, se je začel s pozdravnim nagovorom predsednika loških gasilcev tov. Roberta Ručigaja, ki je v krogu domačih gasilcev pozdravil mengeškega podžupana g. Bogota Ropotarja, predsednika Gasilske Zveze Mengeš tov. Janeza Koncilijo, predstavnike Prostovoljnih gasilskih društev Mengeš, Topole, Lek in Trzin, predstavnico Kulturnega društva Antona Lobode go. Natašo Vrhovnik Jerič, Športnega društva g. Matjaža Anžlovarja in Vaškega odbora g. Marka Jeriča. Na predlog predsednika društva je bilo predlagano in izvoljeno delovno predsedstvo, ki mu je predsedovala tov. Marjana Brojan, nato pa se je začel uradni del Občnega zbora. Po izkazani minuti molka pokojnim loškim gasilcem, so se razvrstila izčrpna poročila: predsednika, poveljnika, tajnika, blagajnika, strojnika, gospodarja, nadzornega odbora, komisije za veterane, članice in mladino ter častnega razsodišča in verifikacijske komisije. Vsa so bila zelo spodbudna in všečna, vseeno pa je po drugačnosti prednjačilo poročilo mladih, ki so zelo slikovito predstavili svoje delo in aktivnosti v minulem letu.
Naše delo v letu 2010, je ocenil tudi predsednik GZ tov. Koncilija. V svojem nagovoru je pohvalil delo naših operativcev in njihovo pripravljenost pomagati ljudem v nesreči, delo s starejšimi gasilkami in gasilci, še posebno pa z mladimi, ki so v lanskem letu dosegli kar nekaj odmevnih rezultatov tudi na državni ravni. Spregovoril je tudi o novi zakonodaji, ki ji bo treba posvetiti večjo pozornost in izobraževanju gasilcev, kjer bodo letos večje pozornosti deležni prav naši gasilci. Navzočim je spregovoril in čestital za opravljeno delo tudi podžupan g. Ropotar, ki je obljubil še nadaljnje uspešno sodelovanje med Občino Mengeš in loškimi gasilci, kar prav gotovo naznanja še naprej svetlo prihodnost našemu humanitarnemu poslanstvu. V razpravi so se z besedami pohvale pridružili tudi predstavniki vseh društev.
Pred koncem so bila podeljena še priznanja in napredovanja, ki so jih prejeli naslednji gasilci – napredovanje: Andrej Brojan v nižji gasilski častnik I. stopnje, Feliks Šegatin v nižji gasilski častnik II. stopnje in Uroš Pogačar v gasilec I. stopnje, priznanje za opravljeni izpit za sodnika gasilskih in gasilsko športnih disciplin sta prejela Andrej Bizjak in Andrej Brojan, Andrej Bizjak pa še priznanje za opravljeni izpit za inštruktorja radijskih zvez. Po zaključnih besedah delovne predsednice smo se preselili nadstropje nižje, kjer smo ob kranjski klobasi, dobri kapljici in sladkih dobrotah nadaljevali s prostim programom.

Jože Brojan

Ni dogodkov.