• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Požar objekta na Drnovem, 21.8.2011

Dodano: 21.08.2011

Ob 14:04 je na zapuščenem posestvu Agro Emone na Drnovem v Občini Mengeš zagorela lesena lopa v velikosti 10 x 10 metrov. Požar so najprej opazili v bližnjih Topolah, kjer je poveljnik preko ASK-sistema takoj prožil svojo operativno enoto ter preko ReCO zaprosil za pomoč ostalih gasilskih enot GZ Mengeš, PGD Mengeš in PGD Loka pri Mengšu. Do prihoda enote PGD Topole z GVV-2 na kraj intervencije se je ogenj razširil že na celotno poslopje, zato so se najprej skoncentrirali na obrambo sosednih objektov ter hkrati pričeli z gašenjem. Zaradi velikega obsega požara, njegove močne intenzitete ter manjka hidrantnega omrežja so preko ReCO zaprosili še za dodatno pomoč bližnjih enot iz sosednjih občin, PGD Moste, PGD Komenda, PGD Šmarca in PGD Kamnik za dovoz požarne vode. Po prihodu več enot na kraj smo uspeli požar omejiti in dokončno pogasiti. Kljub hitremu posredovanju je goreči objekt pogorel v celoti. Vzrok požara zaenkrat še ni znan. Se pa lokacija nahaja na vsem dobro znanem območju, kjer nepridipravi stalno na črno odlagajo smeti in razne nevarne odpadke. Nekaj teh sodov z nevarnimi snovmi je bilo namreč videti tudi v bližini. Na kraj so prišli tudi policisti, ki bodo kot enega izmed vzrokov, dodobro preiskali tudi možnost požiga.

V intervenciji se je pri gašenju poškodoval tudi eden izmed gasilcev, ki je dobil lažje opekline, zato smo ga oskrbeli s protiopeklinskim obkladkom water-jel.

PGD Loka se je intervencije udeležila s 3 vozili (GVC 16/25, GVGP-1 in GVM-1) ter 13 člani posadke (Andrej Brojan, Andrej Bizjak, Brane Urbanc, M. B., Slavko Sedeljšak, Marko Kocjan, Boštjan Čebulj, David Bizjak, Matic Sašek, Anže Gorjup, Gašper Urbanc, Blaž Burgar, Andrej Gril), 2 gasilca (Franc Urbanc in Sašo Jenčič) pa sta v pripravljenosti dežurala v gasilskem domu.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)
(Foto: PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu)

Oglejte si tudi:
Kratek posnetek s prizorišča požara (klikni!) (Avtor: PGD Mengeš)
Intervencijska vožnja PGD Mengeš na kraj požara (klikni!) (Avtor: PGD Mengeš)
Intervencijska vožnja PGD Topole na kraj požara (klikni!) (Avtor: PGD Topole)

Ni dogodkov.