• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Predstavitev gasilcev na prireditvi Otroški bazar, 11.9.2011

Dodano: 12.09.2011

Otroški bazar je največja brezplačna prireditev za družine v Sloveniji, ki je letos privabila še več obiskovalcev, razstavljavcev in nastopajočih kot leto poprej. Letos so v štirih dneh zabeležili kar 35.600 obiskovalcev, ki so se lahko sprehodili med skoraj 200 razstavno-prodajnimi prostori in se v štirih dneh udeležili številnih delavnic, predavanj, praktičnih predstavitev in veliko drugega.

Na bazarju se je predstavljala tudi Uprava RS za zaščito in reševanje. Ker pa sem spadajo tudi gasilci, smo bili v nedeljo zadolženi, da najmlajšim čim bolje predstavimo delovanje gasilcev ter našo opremo. Tako smo se zgodaj zjutraj odpravili v Ljubljano z gasilskim vozilom za gozdne požare (GVGP-1) ter gasilskim vozilom s cisterno (GVC 16/25).

Da je zanimanje v mestih za gasilce res veliko, vas bodo prepričale spodnje fotografije. Okoli nas se je trlo malih nadobudnežev, ki so radovedno ogledovali, sedaj gasilne aparate, nato čelado, vsem pa je bil zanimiv gasilski avtomobil z lučkami in sireno. Potrebno je bilo seveda sesti vanj, prižgati in poslušati zvok sirene.
Dogajanje smo dodatno popestrili s pravo vajo za mlade gasilce (zbijanje tarče s pomočjo vedrovke). Pri tej vaji so sodelovali tako starši kot njihovi otroci. Ko so pošpricali in zbili tarčo so dobili tudi sladko nagrado 🙂 Koliko smeha in tekmovalnega duha…

Po napornem, a prečudovitem dnevu, smo z velikim zadovoljstvom ugotovili, da smo polepšali dan malčkom in staršem, ki so si prišli ogledat dogajanje na otroškem bazarju.

Sodelovali smo: Mateja Urh, Tina Sušnik, Andrej Brojan, David Bizjak, Matic Sašek in Boštjan Čebulj.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.