• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Lep uspeh mladine na državnem tekmovanju v orientaciji, 17.9.2011

Dodano: 18.09.2011

V soboto, 17. septembra, je na zelo zahtevnem terenu smučišča Črni vrh nad Cerknim potekalo državno tekmovanje v orientacijskem teku za gasilsko mladino, kjer so se naši otroci pomerili z najboljšimi pionirskimi in mladinskimi ekipami v Sloveniji. Tekmovanje je pod okriljem Gasilske zveze Slovenija organizirala Gasilska zveza Cerkno.

Na tekmovanju so nastopile tudi tri ekipe našega društva. Mlajše pionirke so v svoji konkurenci, kjer je nastopilo 31 ekip, osvojile odlično 3. mesto in za svojo vrhunsko uvrstitev prejele bronaste medalje ter pokal. Uspeh naših so dopolnili še mlajši pionirji saj so med 32 ekipami zasedli odlično 6. mesto, starejši pionirji pa so se sicer na progi nekoliko izgubili, vendar kljub temu dosegli zelo dobro 18. mesto med 32 ekipami.

Lep uspeh GZ Mengeš je dopolnila tudi ekipa mladincev PGD Mengeš, ki je dosegla solidno 21. mesto med 32. ekipami. Hkrati jih pozdravljamo kot resne konkurente na najvišjem nivoju tekmovanj ter jim želimo, da še naprej vztrajajo na tej poti, ki so si jo začrtali pri delu z mladino.

Vsem ekipam, ki so zastopale naše društvo se zahvaljujemo in jim hkrati čestitamo za odlične rezultate na državnem tekmovanju. Ekipe so pridobile pomembne izkušnje, katere bodo lahko s pridom uporabile na naslednjih tekmovanjih, kjer bomo poskušali te uvrstitve še izboljšati.

Po opravljenem tekmovanju so se vse ekipe napotile na ogled nekdanje partizanske bolnice Franja, nato pa so se po razglasitvi odpravile na zasluženo praznovanje doseženih uspehov ob pici in sladoledu.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Seznam mentorjev in udeležencev tekmovanja:

Mlajše pionirke:
Urška Brumec, Kaja Slabajna, Kaja Sadar – 3. mesto

Mlajši pionirji:

Miha Jerič, Urban Ručigaj, Matej Cimerman – 6. mesto

Starejši pionirji:
Blaž Slabajna, Nejc Loboda, Martin Kunavar – 18. mesto

Mentorji in spremljevalci: Robert Ručigaj, Boštjan Čebulj, Anže Kveder, Matic Sašek, Žana Kveder, Tadeja Lukan, Sašo Jenčič, Mateja Urh, David Bizjak.

Ni dogodkov.