• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Mladi gasilci z lepimi rezultati z 31. državnega srečanja društev Mladi gasilec, 7. in 8.10.2011

Dodano: 11.10.2011

V Puconcih se je 7. in 8. oktobra odvijalo 31. srečanje društev Mladi gasilec. Tema srečanja se je glasila: »Zakaj biti gasilec?«. Na letošnje srečanje so se med najboljše ekipe iz celotne Slovenije uvrstile tudi tri ekipe mladih gasilcev iz Osnovne šole Mengeš. Vsi mladi gasilci pa so tudi člani našega gasilskega društva.

Po prihodu in prijavi vseh tekmovalnih enot so zbrane najprej pozdravili organizatorji srečanja, sledil pa je tudi kratek kulturni program. Po slovesni otvoritvi so se mladi razdelili po različnih delavnicah od raziskovalno-preventivne, glasbeno-ustvarjalne, ekološke, lončarske in likovne. V svoje delavnice pa smo bili vključeni tudi mentorji, od katerih so se nekateri spoznavali s peko različno nadevanih zavitkov, izdelovanjem posod iz gline in izdelavo cvetja iz krep papirja. Po končanih delavnicah smo se vsi okrepili z odličnim kosilom.
V popoldanskem času smo odšli na predvideno spoznavanje kraja, tu je bila naloga mladine in mentorjev, da budno spremljamo predstavitev, saj so bile znamenitosti kraja del teoretičnega testiranja mladih. Tako smo si ogledali spominski dom protestantskega pisca Števana Küzmiča, evangeličansko cerkev, center za ravnanje z odpadki ter tovarno specialnih gradbenih materialov KEMA Puconci.
Po končanem ogledu so mladi gasilci v šoli opravljali teoretično testiranje, pri katerem so pokazali svoje znanje o gasilski preventivi, prvi pomoči in poznavanju kraja. Nato je sledila namestitev mladih po domovih svojih sovrstnikov, za mentorje pa namestitev v dijaškem domu ter družabno srečanje z organizatorji.
Naslednji dan pa so se ekipe preizkusile še s praktičnimi nalogami, kot je zbijanje tarče pri vaji z vedrovko, prva pomoč, metanje torbice v krog, vezanje vozlov in izbira gasilnika za določen tip požara.
Ko smo uspešno opravili še praktične naloge nas je že pričakovalo zasluženo kosilo. Po kosilu je sledila še sklepna prireditev s predstavitvijo dela po posameznih delavnicah, nagovori visokih gostov, razglasitev rezultatov, spust zastave društva mladi gasilec, nato pa slovo in odhod proti domu.

Naši mladi gasilci so zelo uspešno zastopali Osnovno šolo Mengeš, pokazali veliko spretnosti in znanja ter dosegli naslednje rezultate:

Mlajši (sodelovalo je 16 ekip):
Kaja Slabajna, Kaja Sadar, Ana Skok – 7. mesto
Urban Ručigaj, Matej Cimerman, Miha Jerič – 11. mesto

Starejši (sodelovalo je 14 ekip):
Urška Brumec, Neža Testen, Kaja Ručigaj – 6. mesto

Vsem ekipam se zahvaljujemo in jim hkrati čestitamo za dosežene rezultate na državnem tekmovanju. Ekipe so pridobile pomembne izkušnje, katere bodo lahko s pridom uporabile naslednjič ter te uvrstitve še izboljšale.
Poleg ostalega pa verjamemo da so mladi doživeli nekaj novega, spoznali nove prijatelje ter se predvsem imeli lepo, kar pa je najpomembneje.

Mentorji: Robert Ručigaj, Slavko Sedeljšak, Matic Sašek, David Bizjak, Sašo Jenčič, Žana Kveder, Eva Kuzmič, Boštjan Čebulj

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Rezultati__DMG_Puconci_2011

Ni dogodkov.