• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Natečaj oktobra, meseca požarne varnosti na temo »STE STORILI VSE ZA VAREN DOM?«

Dodano: 18.11.2011

Gasilska zveza Mengeš je tudi letos v oktobru, mesecu požarne varnosti za učence razredne stopnje Osnovne šole Mengeš razpisala natečaj za likovna in literarna dela na temo »Ste storili vse za varen dom?«. V njem s svojimi deli učenci prikazujejo nevarnosti, ki se lahko pojavijo v domačem okolju ob opravljanju vsakodnevnih opravil, če pri tem nismo dovolj previdni, zaradi česar lahko pride do nesreče.
Sodelovanje v natečaju pomeni del preventivne vzgoje mladih z namenom, da prepoznavajo možne nevarnosti in na nepravilnosti lahko opozorijo odrasle, s tem pa že aktivno sodelujejo v sistemu varstva pred požari in drugimi nesrečami.

V sredo, 16.11.2011 je v dvorani kulturnega doma Mengeš potekala razstava vseh likovnih in literarnih del ter zaključna prireditev s podelitvijo simboličnih nagrad sodelujočim.

Program podelitve je vodila Nataša Vrhovnik Jerič, ki je k pozdravnemu nagovoru najprej povabila predsednika Komisije za mladino GZ Mengeš Roberta Ručigaja, ravnatelja Osnovne šole Mengeš Milana Burkeljca in župana občine Mengeš Franca Jeriča.

V nadaljevanju je predsednik Komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj opravil podelitev simboličnih nagrad posameznikom. Predsednik GZ Mengeš Janez Koncilija pa je razglasil zmagovalni prispevek natečaja. Letos so bili najbolj uspešni učenci 5. a razreda. Zmagovalcem natečaja je bila podeljena tudi posebna nagrada, kipec gasilčka, katerega je v imenu razreda prevzela mentorica in razredničarka Nada Javh.

Med podelitvijo nagrad in predstavitvijo zmagovalnega prispevka je bil vključen tudi kulturni program, v katerem so člani KD Antona Lobode ter mladi loški gasilci uprizorili dve najbolje ocenjeni igrici avtorjev Andraža Krpiča in Nastje Aleš iz 4. c razreda.

Na koncu se je predsednik GZ Mengeš Janez Koncilija še zahvalil vsem udeležencem natečaja, njihovim mentorjem in Osnovni Šoli Mengeš, prav tako pa tudi donatorjem, ki so omogočili postavitev razstave in podelitev nagrad v letu 2011.

Izvedbo natečaja in postavitev razstave so omogočili:
Občina Mengeš
Uprava RS za zaščito in reševanje
Žito Gorenjka d.d., Ljubljana
Teh – Tekstil d.o.o, Kamnik
Mojca Aleš s.p., Topole
KD Špas Teater, Mengeš
KD Antona Lobode iz Loke pri Mengšu

Slike s prireditve si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.