• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Posredovanja ob neurju, 19.07.2023

Dodano: 20.07.2023

V sredo, 19.07.2023 smo gasilci PGD Loka pri Mengšu posredovali na 4 lokacijah.

Lokacija 1: Odstranjevanje drevesa, ki je padlo na dovozno pot, Trzinska cesta 18A
Ob 14:35 smo bili preko telefona s strani občana obveščeni, da je na Trzinski cesti 18A drevo padlo čez dovozno pot. Na kraj smo odšli z GVGP-1 in ugotovili, da je smreka onemogočila dostop do stanovanjskih objektov. Drevo smo razžagali in odstranili z dovozne poti. Na lokaciji sta bila 2 gasilca, 4 gasilci pa so ostali v pripravljenosti v gasilskem domu. Posredovanje na tej lokaciji je bilo zaključeno ob 15:30 uri.
Gasilci PGD Loka: Brojan Andrej, Jenčič Sašo, Kocjan Marko, Pesrl Boštjan, Pirnat Domen, Urbanc Branko

Lokacija 2: Odkrita streha, pomoč z vrvno tehniko, Jelovškova ulica 3A, Mengeš
Ob 16:32 smo bili preko ReCo LJ obveščeni, da PGD Mengeš potrebuje pomoč z vrvno tehniko pri prekrivanju odkrite strehe na Jelovškovi ulici 3A v Mengšu. Izvozili smo z GVC-1 in 4 člani posadke. Na kraju smo pomagali pri zasilnem pokrivanju strehe z PVC foliljo odkritega objekta. Posredovanje na tej lokaciji je bilo zaključeno ob 18:10 uri.
Gasilci PGD Loka: Brojan Andrej, Jenčič Sašo, Ručigaj Kaja, Urbanc Branko

Lokacija 3: Drevo ovira dovoz, Testenova ulica 93
Ob 16:59 smo bili preko ReCo LJ obveščeni, da drevo ovira dovoz na Testenovi ulici 93. Na kraj smo izvozili z GVGP-1 in 3 člani posadke ter ugotovili, da sta podrta 2 drevesa. Smreka je padla čez dovoz v garažo ter se naslonila na teraso in nosilne stebre trte. Jablana se je podrla čez ograja na sosedove nosilne stebre trte, kamin, ter rahlo oplazila objekt. Drevesa smo s pomočjo vitla in motorne žage odstranili in ponovno omogočili dovoz do stanovanjskega objekta. Posredovanje na tej lokaciji je bilo zaključeno ob 18:15 uri.
Gasilci PGD Loka: Pesrl Boštjan, Pirnat Domen, Sedeljšak Slavko

Lokacija 4: Odlomljeno drevo je padlo čez ograjo, Testenova ulica 97
Okoli 18. ure smo bili s strani občana obveščeni, da se je odlomilo drevo in padlo čez ograjo. Na kraj smo se odpravili z GVC-1 in GVGP-1 ter s 6 člani posadke. Na kraju smo ugotovili, da se je odlomil večji del drevesa, ki je padel in poškodoval ograjo. Drevo smo razžagali in odstranili, preventivno pa smo požagali še nekaj vej, ki so bile že nalomljene. Posredovanje na tej lokaciji je bilo zaključeno ob 19:00 uri.
Gasilci PGD Loka: Bizjak Andrej, Jenčič Sašo, Pesrl Boštjan, Pirnat Domen, Sedeljšak Slavko, Urbanc Branko

Poleg zgoraj omenjenih posredovanj, smo nudili tudi prenočišče v dvorani gasilskega doma otrokom in mentorjem, ki so bili na taborjenju v vasi.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.