• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

7. gasilski dan v Loki pri Mengšu, 14.10.2022

Dodano: 20.10.2022

Sončen petek je pritegnil na Loško igrišče številne obiskovalce, kateri so se odzvali našemu vabilu na Gasilski dan. Po uvodnem nagovoru poveljnika Anžeta Kvedra, smo začeli s predstavitvijo Slovenske policije, ki se nam je predstavila z dvema motorjema in policistko ter policistom. Najmlajši so prejeli kresničke, da bodo ponoči vidni in varni na cesti, starejši pa smo lahko preizkusili delovanje testa za alkoholiziranost. Naslednja točka je bila prva pomoč, kjer smo z bolničarjem iz PGD Prevoje obnovili znanje prve pomoči in se seznanili z uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja. Seveda gasilskega dneva ne bi bilo brez gasilcev, zato je bila zadnja točka prikaz pravilnega postopka gašenja olja, ki ga lahko pazabimo na štedilniku. Seveda pa smo tudi prikazali kaj bi se zgodilo če bi v goreče olje zlili vodo. Prikazali pa smo še simulacijo plinske eksplozije ter vso našo opremo katero imamo. Demonstrirali smo tudi opremljanje gasilca z opremo za notranje požare. Poleg našega društva, so se nam pridružili še gasilci iz PGD Kamnik, ki so nas z avtolestvijo popeljali nad Loko. Gasilski dan smo zaključili s picami, kjer smo se podružili in se zahvalili vsem sodelujočim na dogodku.

Vse sodelujočim gasilcem PGD Prevoje in PGD Kamnik ter policistoma se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in zanimiv prikaz dela, ki ga opravljajo.

Zahvaljujemo se tudi podjetju Dostava hrane Hitra sedmica GS,Gašper Petrič s.p. iz Loke pri Mengšu za brezplačne pice za sodelujoče na gasilskem dnevu.

Hvala vsem za obisk.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.