• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Pomoč pri gašenju požara na Krasu, četrtek, 21.7.2022 in petek, 22.7.2022

Dodano: 23.07.2022

V četrtek, 21.7.2022, smo ponovno odšli v nočno izmeno na Kras in pomagali pri gašenju velikega požara. Na Kras smo se odpravili skupaj z gasilci Regije Ljubljana 3 (GZ Lukovica, GZ Šmartno pri Litiji in GZ Mengeš).
Iz naše GZ Mengeš smo odšli na pomoč 3 operativni gasilci PGD Loka pri Mengšu, 3 operativni gasilci PGD Topole ter 3 operativni gasilci PGD Mengeš z voziloma GVV-2 PGD Topole in GVC 2 PGD Mengeš. Na pot so se odpravili ob 17. uri v gasilskem konvoju Regije LJ 3, izpred CZR Domžale. Tekom večera in noči smo delovali in gasili na območju Cerja nad krajem Miren s podporo vozil s cisternami Slovenske vojske in poklicnih gasilcev JVD Umag. Z aktivnim gašenjem smo končali okoli 3. ure zjutraj in do jutranje zamenjave, ob zasluženem počitku pogasili še nekaj manjših žarišč v okolici. Po naporni noči in zamenjavi izmene z novimi gasilci GZ Mengeš, smo se okrog 9. ure zjutraj odpravili proti domu in tako v dopoldanskih urah varno prispeli nazaj v domače kraje utrujeni, nepoškodovani, vendar z veliko izkušnjo gašenja velikih požarov v naravi.

Gasilci PGD Loka pri Mengšu: Anže Kveder, Branko Urbanc in Andrej Brojan

V petek, 22.7.2022, smo v jutranjih urah zamenjali nočno izmeno GZ Mengeš na Krasu. Na Kras smo se odpravili skupaj z gasilci Regije Ljubljana 3 (GZ Kamnik, GZ Komenda, GZ Domžale, GZ Lukovica, GZ Moravče, GZ Litija, GZ Šmartno pri Litiji in GZ Mengeš).
Iz naše GZ Mengeš je odšlo na pomoč 6 operativnih gasilcev PGD Loka pri Mengšu, 1 operativni gasilec PGD Topole ter 3 operativni gasilci PGD Mengeš z voziloma GVV-2 PGD Topole in GVC 2 PGD Mengeš. Na pot so se odpravili ob 5. uri v gasilskem konvoju Regije LJ 3, izpred CZR Domžale. Tekom vročega dneva smo delovali in gasili na območju kraja Novelo in s tem obvarovali samo vas pred ognjem. Po napornem vročem dnevu in zamenjavi nočne izmene z novimi gasilci smo se okrog 23.ure zjutraj odpravili proti domu in tako v zgodnjih sobotnih jutranjih urah (okrog 1. ure zjutraj) varno prispeli nazaj v domače kraje utrujeni in nepoškodovani.

Gasilci PGD Loka pri Mengšu: Franc Skok, Uroš Pogačar, Boštjan Pesrl, Blaž Burgar, Kaja Ručigaj in David Bizjak

Hvala vaščanom, ki ste že prispevali ali boste še prispevali razne brezalkoholne napitke in hrano v obliki energijskih ploščic oz. nepokvarljive hrane. Hvala tudi za vso moralno podporo v teh napornih dneh.

Naslednja odprava gasilcev GZ Mengeš bo v nedeljo, 24.7.2022 v dnevni in nočni izmeni!
SREČNO FANTJE IN PUNCE!

Gasilec ne postaneš, gasilec se rodiš!

Srečno ter predvsem uspešen spopad z ognjem želimo vsem gasilcem na Krasu.

Odhod in delo nočne izmene GZ Mengeš:

Zahvale domačinov ob cestah gasilcem polepšajo dan, kljub napornemu delu:

 

Delovanje dnevne izmene GZ Mengeš:

Ni dogodkov.