• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Gašenje gozdnega požara na območju občine Preddvor, 29.3.2022

Dodano: 30.03.2022

V torek, 29.3.2022 smo s strani poveljnika regije Ljubljana III prejeli poziv, da priskočimo na pomoč pri gašenju požara nad Preddvorom. Poveljstvo Gasilske zveze Mengeš je izbralo enoto trinajstih operativnih gasilcev iz Prostovoljnih gasilskih društev Mengeš, Topole in Loka pri Mengšu. Na intervencijo smo odšli z vozili GVC-2 (gasilsko vozilo cisterna), GVGP-1 (gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov) ter GVM-1 (gasilsko vozilo za prevoz moštva).

Enote GZ Mengeš smo v konvoju, skupaj z GZ Kamnik, odrinile proti Preddvoru okoli 16. ure.

Na sprejemnem mestu smo počakali na navodila ter lokacijo delovanja. Naša naloga je bila da se po strmem pobočju ter ozkih gozdnih poteh prebijemo do jase kjer je stala vikend hiša. Primarna naloga je bila zavarovanje objekta ter ustavitev ognja, kateri se je zaradi ugodnih pogojev vztrajno širil ter ogrožal objekt.

Na delovišču kamor smo bili napoteni je delovalo nekaj čez 50 gasilcev. Moči smo združevali z GZ Kamnik in GZ Lukovica.

S skupnimi močmi, odličnim sodelovanjem smo uspeli zavarovati objekt ter po strmem pobočju vse do kotanje pogasili požar in posamezna žarišča.

Po izvedenih nalogah smo se vsi skupaj vrnili do komandnega mesta na poročanje ter na zasluženo malico v prostore PGD Preddvor.

Zaradi potreb po vodi je na lokaciji ostalo vozilo GVC-2 ter trije člani posadke (PGD Mengeš). Ostali smo se v orodišča vrnili okrog četrte ure zjutraj.

Enotam, ki se danes še bojujejo z ognjenimi zublji želimo čim več uspeha.

Na intervenciji smo iz PGD Loka pri Mengšu sodelovali z vozilom GVGP-1 ter štirimi člani posadke.

Nekaj slik si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Gasilci Anže Kveder, Andrej Bizjak, Franc Skok in Kaja Ručigaj

 

Ni dogodkov.