• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Požar gospodarskega objekta v Mengšu, 22.7.2019

Dodano: 24.07.2019

V ponedeljek, 22.7.2019, ob 18:48 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni da gori lopa zraven Oranžerije v Mengšu. Izvozili smo z vozilom GVC 16/25, GVGP-1 in GVM-1 ter 11 operativnimi gasilci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gori gospodarsko poslopje v velikosti 21,5 x 22,5m v bližini Spodnjega (Staretovega) gradu. Ob našem prihodu na kraj je bil požar že polno razvit.
Skupaj z gasilci PGD Mengeš in Topole smo izvedli več napadov z namenom preprečevanja širjenja ter gašenja požara. Ker pa je obstajala možnost širitve požara na sosednji objekt in v neposredni bližini ni bilo hidrantnega omrežja, so bili za pomoč pri dobavi vode in za zamenjavo napalnih enot aktivirani tudi gasilci PGD Trzin, Moste, Komenda, Križ, Kamnik in Duplica.
Objekt je v celoti pogorel, prav tako je v objektu zgorelo osebno vozilo in silažni kombajn, tovorno vozilo pa je bilo poškodovano. Uspešno pa smo preprečili širjenje požara na sosednji gospodarski objekt.
Intervencija je bila zaključena ob 23:59 uri. Na kraju je do 10. ure naslednjega dne ostala še gasilska straža, ki je opravljala gašenje manjših žarišč v objektu.

Okoli 23. ure, ko je še potekalo gašenje gospodarskega objekta, pa smo bili obveščeni še o enem, na srečo še začetnem požaru (cca. 300m severno od trenutne intervencije) pri brunarici ob mengeških skakalnicah. Požar, ki so ga opazili policisti PP Domžale je pogasila enota gasilcev z vozilom GVGP-1.

V torek, 23.7.2019, ob 17:50 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni, da je ponovno zagorelo na mestu požara gospodarskega objekta. Požar na površini okoli 100 m2 smo pogasili skupaj z gasilci PGD Mengeš in Topole. Iz našega društva je sodeloval en operativni gasilec.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Gasilci PGD Loka pri Mengšu: Andrej Bizjak, David Bizjak, Anže Kveder, Boštjan Čebulj, Špela Loboda, Miha Jerič, Branko Urbanc, Sašo Jenčič, Stane Cimerman, Slavko Sedeljšak, Andrej Brojan.

Ni dogodkov.