• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

3. Vaške igre v Loki pri Mengšu, 2.9.2018

Dodano: 02.09.2018

V nedeljo popoldan, 2.9.2018, je bilo v Športnem parku v Loki pri Mengšu spet veselo kot vedno, ko ga domačini kaj »ušpičimo«. V sodelovanju in organizaciji treh vaših društev- Športnega društva, Kulturnega društva Antona Lobode in PGD Loka pri Mengšu so v sproščenem in prijateljskem vzdušju potekale 3. Vaške igre.
Na letošnjih igrah je sodelovalo 5 ekip:
– Športno društvo Loka – Kaskaderji (zelene majice),
– PGD Loka pri Mengšu – Piromani (bele majice),
– KD Antona Lobode Loka – Umetniki (rdeče majice),
– Županova ekipa – Drimtim (sive majice) ter debitanti
– ekipa Dobena – Hribovci (črne majice).
Tekmovanje se je pod budnim očesom treh sodnikov in povezovalca Tomaža Šinka odvijalo v sedmih disciplinah, od tega so lahko v šestih igrah skupine unovčile Jokerja, le v vlečenju vrvi je bila onemogočena podvojitev točk z Jokerjem. Igre so temeljile na zabavi, »fair playu« in tekmovalnosti.
Ekipe so tekmovale v svojih enotnih barvastih majicah, tekmovali pa so v igrah:
Žakljeva dirka,

Ping pong žogica skozi gasilsko cev premera 5 cm,

Lovljenje pokemonov,

Vlečenje vrvi,

Slalom z jajcem in jerbasom,

Tri v vrsto in

Štafetna hoja z hoduljami.

Zadnja, osma igra je bila namenjena za vodje ekip –pokanje balonov s pikado puščicami.
Ob obilici zabave, navijanja, sproščenosti, smeha in tekmovalnosti je na koncu slavila ekipa Drimtim z doseženimi 36 točkami ter so tako prejeli veliki prehodni pokal, ki jim ga je izročila vodja lanskoletne zmagovalne ekipe Umetnikov, Nataša Vrhovnik Jerič. Drugo mesto so si prigarali Kaskaderji, tretje Umetniki, četrto Piromani in peto Hribovci.

Naj omenimo, da je dan minil prekrasno. Ob dobri družbi, zabavi in glasbi, smo se podprli z odojkom ter mesom z žara. Na igrah ni manjkal niti srečelov, ki bi brez prijaznih vaščanov in podjetij, ki so prispevala dobitke težko zaživel.
V upanju, da se drugo leto spet srečamo ob takem dogodku, vsa sodelujoča društva in prisotne vaščane pozdravljamo z gasilskim pozdravom – NA POMOČ!

Ni dogodkov.