• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gasilski dom – Varna točka

  • Gostovanje spletnih strani

2. Vaške igre v Loki pri Mengšu

Dodano: 02.09.2017

V soboto popoldne, 2.9.2017, je bilo v Športnem parku v Loki pri Mengšu spet veselo kot vedno, ko ga domačini kaj »ušpičijo«. Vaški zanesenjaki skrbijo za dobro voljo in počutje ter razgibanost svojih krajanov, zato se v Športnem parku v Loki pri Mengšu vedno nekaj dogaja. Od košarke, odbojke na mivki, malega nogometa, balinanja in od sedaj tudi na novem prostoru metanje podkve. Postavili pa so tudi Pujsov vikend, ki sta ga skupaj s prostorom za metanje podkve uradno predala v uporabo župan Občine Mengeš Franc Jerič in Matjaž Anžlovar, predsednik Športnega društva Loka Pri Mengšu. Seveda so morali Pujsov Vikend sprobati, zato sta se vrtela na ognju dva pujsa, ki sta med odmorom na vaških igral poromala v lačne želodčke.
Na prireditvi so imeli tudi bogat srečelov, ki je sovpadal k tradicionalnim 2. Loškim vaškim igram, ki so jih priredili v soboto, 2. septembra 2017, in na katerih se je zbralo lepo število domačinov, ki so se razdelili v štiri skupine. Od 13. ure dalje je potekal program, ki so ga pripravili Športno društvo Loka pri Mengšu, Kulturno društvo Antona Lobode iz Loke pri Mengšu in PGD Loka pri Mengšu.
Sodelovale so ekipe: Športno društvo Loka – Kaskaderji, PGD Loka pri Mengšu – Piromani, KD Antona Lobode Loka – Umetniki in županova ekipa – Drimtim.
Tekmovanje se je odvijalo v sedmih disciplinah, od tega so lahko v petih igrah skupine unovčile Jokerja, le v vlečenju vrvi ni bilo možno vnovčiti Jokerja in s tem podvojiti točke. V zadnji igri pa so ekipe dobile podvojene točke za mesta, ki so jih osvojili. Igre so temeljile na zabavi, Fair playu in tekmovalnosti. Tako so ekipe za prvo mesto dobile 4 točke, za drugo 3 točke za tretje 2 točki in za četrto 1 točko.
Ekipe so tekmovale v svojih enotnih barvastih majicah, tekmovali pa so v igrah: Žakljeva dirka, Ping pong žogica skozi gasilsko cev premera 5 cm, Lovljenje Pokemonov, vlečenje vrvi, slalom z jajcem in jerbasom ter tri v vrsto, zadnja sedma igra pa je z podvojitvijo točk vsem ekipam za dosežena mesta potekala v hoji z hoduljami.
Ob obilici zabave, navijanja, sproščenosti, smeha in tekmovalnosti so na koncu slavili Umetniki z 27-imi točkami ter tako prejeli veliki prehodni pokal, ki jim ga je izročil župan Občine Mengeš Franc Jerič, ki je seveda tudi sam tekmoval za svojo županovo ekipo Drimtim. Drugo mesto so si prigarali Kaskaderji, tretje Drimtim ter četrto Piromani.

Sledilo je še pozno popoldansko druženje ob brunarici, ki jo imajo postavljeno v Športnem parku. Seveda pa so pogovori nanesli tudi že na nove izzive, ki jih društva prirejajo. Sledilo pa je povabilo z morda še več ekipami ob letu osorej na 3. Loške vaške igre.

Vir: Miro Pivar za Domžalec.si

Ni dogodkov.