• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

Tečaj za gasilske častnike, 4.10.2020

Dodano: 05.10.2020

Tečaj za gasilskega častnika, ki ga je organizirala Gasilska zveza Slovenije skupaj z Gasilsko regijo Ljubljana I, se je s sprejemnimi izpiti pričel 19.11.2019. Tečajniki so nato na Gasilski brigadi Ljubljana v zimskih mesecih opravili 63 ur teoretičnega dela. Na poligonih Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu in Policijske akademije v Tacnu pa še 35 ur praktičnega dela. Cilj tečaja je bil usposobiti gasilce za izvajanje nalog vodenja enot velikosti voda in čete.
Po končanem teoretičnem in praktičnem delu so v začetku marca sledili predmetni izpiti pri predavateljih posameznih predmetov. Vsak tečajnik je tam zagovarjal tudi seminarsko nalogo, katero je moral pripraviti pri predmetu gasilska taktika. Seminarska naloga je vsebovala operativno taktični načrt nastopa gasilskih enot pri požaru večjega objekta.
Po uspešno opravljenih predmetnih izpitih sta tečajnike čakala še dva preizkusa znanja na državnem nivoju pred komisijo Gasilske zveze Slovenije, vendar so bila zaradi vsesplošne karantene (zaradi virusa COVID-19) vsa izobraževanja za nedoločen čas prekinjena. Ko so razmere ponovno dopuščale izobraževanja se je nadaljeval tudi tečaj za gasilskega častnika. Konec junija se je nato odvilo zaključno teoretično, v začetku oktobra pa še 10 urno praktično testiranje tečajnikov s strani komisije Gasilske zveze Slovenije.

Tečaj je obiskovalo 24 tečajnikov iz vseh treh ljubljanskih gasilskih regij in prav vsi so uspešno opravili vse obveznosti. Iz Gasilske zveze Mengeš sta tečaj obiskovala dva tečajnika člana našega društva – Anže Kveder in Boštjan Čebulj.

Ob zaključku se zahvaljujemo vsem predavateljem in inštruktorjem za njihov trud in podano znanje.

Ni dogodkov.