• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

INTERVENCIJA: Pomoč pri sanaciji objektov po neurju s točo v Občini Domžale, 29.7.2020

Dodano: 30.07.2020

V sredo, 29.7.2020, se je nad širšim območjem Slovenije razbesnelo neurje s točo, ki je povzročilo veliko materialne škode. Tokrat je največji bes narave občutilo območje občine Domžale. Zaradi obsežne škode smo bili okrog 23.00 preko Štaba CZ Občine Domžale in GZ Mengeš zaprošeni za pomoč pri sanaciji škode na objektih, ki jih je prizadelo neurje. Na pomoč smo se odzvali z vozili GVC 16/25 in GVM-1 ter 8 operativnimi gasilci. Zbirno mesto za vse ekipe je bil CZR Domžale, od koder smo bili napoteni v gosto poseljen del Domžal (Gostičeva ulica), koder so že posredovali tudi gasilci PGD Ihan. Na delovišču smo s skupnimi močmi s folijo zaščitili tri močno poškodovana ostrešja. Čeprav so bila slednja dokaj položna pa smo si zaradi zagotovitve esencialne varnosti pri delu morali pomagati z uporabo več manevrov vrvne tehnike, saj so bila ostrešja v izjemno slabem stanju, kar pomeni, da je bila krtina iz valovitke izjemno spolzka in nestabilna, zaradi starosti, iztrošenosti in v neurju nastalih poškodb pa praktično neprimerna za kakršnokoli dodatno obremenitev. Zaradi opisanega pa je tudi samo posredovanje potekalo zelo počasi. Z delom smo zaključili v zgodnjih jutranjih urah ter se odpravili na nujen počitek.

Na prizadetem območju je še vedno veliko število akutno poškodovanih ostrešij, ki bodo potrebovala vsaj začasno sanacijo v prihajajočih dneh. Natančnejši podatek bo na voljo v dopoldanskem času po ogledu in natančnejšem popisu stanja na terenu. Nadaljnje posredovanje bo steklo tekom dneva.

Na tem mestu (čeprav težko) moramo apelirati na prizadete v tej ujmi, da moramo enote delati po s strani vodstva zastavljenem načrtu in vrstnem redu (TRIAŽA), saj lahko le tako zagotovimo konsistenten način nudenja pomoči najbolj potrebnim. Za razumevanje se vam že v naprej zahvaljujemo.
Posredovanje je bilo za nas zaključeno po 5. uri zjutraj.

Gasilci: Bizjak Andrej, Kveder Anže, Loboda Nejc, Loboda Špela, Reven Teja, Pirnat Domen, Skok Franci in Brojan Andrej.




 

Ni dogodkov.