• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

KORONAVIRUS – NAVODILA ZA OBČANE – Posodobljeno: 28.3.2020

Dodano: 23.03.2020

Na tej strani objavljamo navodila Občine Mengeš in Civilne zaščite Mengeš v zvezi s koronavirusom. Stran se bo redno dopolnjevala.

Dodano: 28.3.2020
Obveščamo vas, da je iz preventivnih razlogov z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa ODPOVEDANA spomladanska akcija odvoza kosovnih in zbiranja nevarnih odpadkov. (klikni!)

Dodano: 27.3.2020

https://domzalec.si/v-obcini-menges-bo-vsako-gospodinjstvo-prejelo-dve-zascitni-maski-in-navodila-za-uporabo/

– Dodano: 23.3.2020 – PRIPOROČILO UKREPOV OSEBAM, KI BODO IZVAJALE NAKUPE ZA PREHRANO (klikni!)


Spoštovane občanke in občani,

življenje po Sloveniji in tudi v občini Mengeš se spreminja. Zaprti so vrtci in šola. Ustavlja se ves javni potniški promet. Po Sloveniji velja prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. Ta prepoved med drugim velja za nastanitvene, gostinske, wellnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve, medtem ko ostajajo odprte prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banke, pošte in trafike. Uporaba zunanjih igrišč in igral ter občinskih prostorov za druženje je s sklepom župana z dne 16. marca 2020 PREPOVEDANA! Situacija se iz dneva v dan, sedaj že z uro v uro spreminja in zaostruje.

Občanke in občani dosledno upoštevajte navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer boste na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa.

Naprošam vas, da se zadržujete doma, se izogibate območjem z veliko ljudmi, da dosledno upoštevate navodila republiškega štaba civilne zaščite in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Otroci in mladostniki naj bodo zunaj v spremstvu staršev in pod njihovim nadzorom. Izogibajte se izvajanju aktivnostim na prostem, ki lahko privedejo do nesreče (kurjenje v naravi, ekstremni šport, vožnja z motorjem,…). Čas je v tem trenutku ključnega pomena. Hitreje, ko se bo virus zajezil, hitreje se bo življenje zapeljalo na stare tirnice. Žal pa nam trenutni vremenski pogoji ne gredo na roke in vabijo v naravo. Ampak kljub temu, pozivam vas: ostanite doma!

Jure Šinkovec
poveljnik Civilne zaščite v občini Mengeš

SPREMENJEN ODPIRALNI ČAS LEKARNE MENGEŠ
Odpiralni čas v lekarni Mengeš bo od 20. marca 2020 dalje, od 10.00 ure do 18.00 ure.
Spremenjeni odpiralni čas velja do preklica.

ODPADKE V GOSPODINJSTVIH Z BOLNIKI, KI KAŽEJO ZNAKE BOLEZNI KORONAVIRUSA COVID-19 SE LAHKO ODVRŽE IZKLJUČNO V POSODO ZA MEŠANE KOMUNALNE ODPADKE
Ministrstvo za okolje in prostor svetuje osebam, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo s koronavirusom COVID-19 v domači oskrbi, da osebne odpadke (na primer uporabljene robčke in rokavice iz lateksa) ter odpadke od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo) odložijo v plastično vrečo za odpadke in jo, ko je polna, tesno zavežejo. To vrečo naj nato namestijo v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zavežejo ter jo ločeno hranijo vsaj 72 ur, preden jo odložijo v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadke (preostanek odpadkov). Druge gospodinjske odpadke lahko odlagajo kot običajno. Omenjena priporočila so objavljena tudi na spletni strani NIJZ.

Celotna novica (klikni!)

OBČINA MENGEŠ ORGANIZIRA TUDI POMOČ STAREJŠIM OZIROMA POMOČ OBČANKAM IN OBČANOM V STISKI
Za občanke in občane občine Mengeš, ki so v stiski ali potrebujejo dostavo nujnih življenjskih potrebščin, je občina Mengeš v dogovoru z Rdečim križem Mengeš organizirala skupino prostovoljcev.

Za kontakt s prostovoljci je na voljo telefonska številka tajništva občine 01 724 71 00.

Vsi potrebni pomoči lahko pokličete med 8. in 12. uro.
Dostava oziroma pomoč bo organizirana po 12. uri.

POZIV PROSTOVOLJCEM ZA POMOČ V DOMU POČITKA MENGEŠ
Občina Mengeš in Civilna zaščita občine Mengeš pozivata vse prostovoljce, ki bi lahko nudili pomoč v Domu počitka Mengeš, da posredujejo ime in priimek, ter telefonsko številko ali elektronski naslov na e-naslov marko.kocjan@menges.si.

Dom počitka Mengeš bi potreboval prostovoljce z osnovnim znanjem nege starejših (dipl. medicinske sestre, medicinske sestre, bolničarje),
kot tudi laične prostovoljce (šoferje, pomoč v kuhinji, pomoč pri hranjenju, razdeljevanju čaja…)

Prostovoljci bodo aktivirani v primeru kriznih razmer.
Za pomoč in sodelovanje se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo.

ODREDBE OBČINE MENGEŠ
koronavirus – zaprtje igrišč
koronavirus – zaprtje lokalov

Ni dogodkov.