• SPIN – pregled dogodkov

 • Sponzorji

 • Vremenska napoved

 • Radarska slika padavin

 • Meteoalarm

 • Požarna ogroženost

 • Gostovanje spletnih strani

Tabor gasilske mladine GZ Mengeš v Novigradu, 22.8.-25.8.2019

Dodano: 23.08.2019

Iz deževne Ljubljane se je avtobus 46 otrok in 13 mentorjev odpravil na zaslužen tabor v Novigrad. Po prihodu smo si ogledali plažo, nato pa je sledilo pričakovano kosilo, ki nas je napolnilo z energijo. Sončna krema, kopalke, brisača, maska, blazine… vse smo pripravili in odšli v vodo, kjer smo preživeli preostanek popoldneva. V vodi ni manjkalo supov, blazin niti žog, veselje in smeh pa sta se slišala čez celo obalo. Po obilni večerji je sledil turnir v odbojki, kjer so se pomerili naši najstarejši, najmlajši pa so igrali nogomet. Ko je sonce zašlo, so se začele zapirati tudi naše oči in odpravili smo se v posteljo, kjer smo nestrpno pričakovali jutro.

Slike 1. dne si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Po nevihtni noči smo se prebudili v sončen dan, ki smo ga pričeli z jutranjo telovadbo, da smo se še dokončno zbudili in se napolnili z energijo. Nato je sledil zajtrk in pričetek izobraževanj, kjer smo se učili za veščine preventivec, naravoslovec-gozdar in bolničar. V dopoldanskem času so nas obiskali tudi župan Občine Mengeš Franc Jerič, predsednik Gasilske zveze Mengeš Janez Koncilija in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Topole Franci Hribar. Namenili so nam spodbudne besede in z nami skočili v morje. Seveda tudi petek ni minil brez morja, saj smo pred kosilom odšli na hitro ohladitev, po kosilu pa na popoldansko uživanje v njem. Vreme nam je bilo naklonjeno vse do popoldneva, ko nas je ujel dež, a to ni ustavilo tekme v nogometu, ki se je spremenila v mokri nogomet, oziroma še večjo zabavo. Popoldne so sledili še testi za veščine, ki so jih vsi pozitivno opravili. Proti večeru pa so naši trebuščki postali že precej lačni, zato je bila večerja težko pričakovana, po njej pa smo se odpravili še na sladoled. Vračali smo se že po temi, zato smo se še malo podružili in nato utrujeni odšli v postelje.

Slike 2. dne si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Tretji dan tabora smo ponovno pričeli z jutranjo telovadbo in nadaljevali z zajtrkom. V dopoldanskem času smo imeli izobraževanja za bronasto, srebrno in zlato značko, popoldne pa so sledili testi, ki so jih vsi opravili pozitivno. Na obisku smo imeli tudi dva pionirja iz PGD Križe, ki sta z nami preživela cel dan in opravila bronasto značko. Po kosilu je sledilo kopanje, supanje in potapljanje v morju. Dobili smo tudi obisk z jadrnico s katere smo veselo skakali v morje in se zabavali. Vsi smo nestrpno pričakovali da pride večer, saj je bil na sporedu disco. Zadnji večer smo preživeli pod disco kroglo in v plesnih ritmih, nekateri pa so svojo energijo raje vložili v turnir odbojke, kjer so porabili še zadnje atome moči. Na koncu smo vsi utrujeni odšli v postelje in si privoščili zaslužen počitek.

Slike 3. dne si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.
 • Dohodnina

 • Facebook

 • Instagram

 • Koledar dogodkov

  september  2019
  PTSČPSN
   1
  2
  Dogodki na 2. septembra 2019
  3
  Dogodki na 3. septembra 2019
  45678
  9
  Dogodki na 9. septembra 2019
  1011121314
  Dogodki na 14. septembra 2019
  15
  Dogodki na 15. septembra 2019
  16171819
  Dogodki na 19. septembra 2019
  2021
  Dogodki na 21. septembra 2019
  22
  232425262728
  Dogodki na 28. septembra 2019
  29
  30 
 • Defibrilator

 • Gasilski dom – Varna točka