• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

IZOBRAŽEVANJE: Tečaj za vodenje večjih intervencij, 25.3.2019

Dodano: 26.03.2019

Med 11.3. in 25.3.2019 je v organizaciji Gasilske zveze Slovenije v regiji Ljubljana III potekal tečaj za vodenje večjih intervencij. Tečaj je potekal v prostorih PGD Moravče in je bil razdeljen na teoretični in praktični del.
Pri teoretičnemu delu so tečajniki poslušali tematike s področja organiziranja poveljniškega in sprejemnega mesta, osebnosti, vloge, odgovornosti in nalog vodje intervencije, vodje načrtovanja, vodje logistike in vodje operativnih nalog, organiziranja dela z velikim številom enot, komunikacije z javnostmi, informatike, topografije, načrtovanja in vodenja na karti ter samih taktičnih postopkov pri vodenju intervencij ob velikih nesrečah.
V okviru praktičnega dela pa so bile tečajnikom dodeljene posamezne vloge, kjer se je preverjalo njihovo pridobljeno teoretično znanje v primeru sledečih intervencij: velik požar objekta, neurje ter požar v naravi. Med samimi simulacijami so inštruktorji nadzorovali delo ter ga po potrebi tudi zaustavili ter izvedli hitro diskusijo, kje se pojavljajo napake. Po koncu posamezne simulacije pa je sledila tudi temeljita analiza opravljenega dela po posameznih funkcijah.

30 urni tečaj so vodili sledeči predavatelji in inštruktorji: Matjaž Klarič, Jože Oblak, Rajko Jazbec, Robert Okorn, Matej Krnc, Darko Muhič, Jure Dolinar in Boštjan Triler.

Iz Gasilske zveze Mengeš so se tečaja udeležili štirje gasilci:
– Anže Kveder – PGD Loka pri Mengšu
– Boštjan Čebulj – PGD Loka pri Mengšu
– Gregor Tomažin – PGD Mengeš
– Sašo Lemič – PGD Mengeš

Ni dogodkov.