• SPIN – pregled dogodkov

  • Sponzorji

  • Vremenska napoved

  • Radarska slika padavin

  • Meteoalarm

  • Požarna ogroženost

  • Gostovanje spletnih strani

86. LETNI OBČNI ZBOR, 1.2.2019

Dodano: 04.02.2019

V petek, 1. februarja 2019 smo se na 86. rednem letnem občnem zboru zbrali loški gasilci in gasilke. Zbora so se udeležili tudi predsednik Gasilske zveze Mengeš Janez Koncilija, predstavniki Prostovoljnih gasilskih društev Mengeš – Sandi Jaklič in Sandi Zajc, Topole – Miha Špruk in Mitja Petrič, Trzin – Adam Oblak in Uroš Mušič in PIGD Lek – Marjan Urbas, Boštjan Slak in Klemen Zajc. V naši sredi smo pozdravili tudi podžupana Boga Ropotarja, župnika Marka Koširja ter predstavnike KD Antona Lobode – Natašo V. Jerič, Športnega društva Loka – Matjaža Anžlovarja, Vaškega odbora Loka – Marijo Repanšek, Vaškega odbora Dobeno – Franca Vehovca ter KD Mengeške godbe – Damjana Budja in Juša Friškovca. Med nami pa so bili tudi častni občan in častni član našega društva Peter Krušnik ter častni član Franc Bergant.
Po uvodnem pozdravu predsednika Roberta Ručigaja in izvolitvi delovnega predsedstva je le to začelo z predlaganim dnevnim redom. Po izčrpnih poročilih predsednika Roberta Ručigaja, poveljnika Anžeta Kvedra, tajnika Boštjana Čebulja, blagajničarke Marjane Brojan, gospodarja Slavka Sedeljšaka, strojnika Domna Pirnata in predsednikov komisij je sledila konstruktivna in predvsem pohvalna razprava naših gostov in ob koncu potrditev poročil. Sledil je zelo ambiciozen delovni plan za leto 2019, ki ga je predstavil predsednik društva Robert Ručigaj ter volitve delegatov za občni zbor GZ Mengeš. V nadaljevanju so bile razdeljene tudi fotografije od skupinskega fotografiranja, s katerim smo obeležili 85. letnico društva.

V nadaljevanju je Janez Koncilija podelil napredovanja, značke za dolgoletno delovanje v društvu ter diplome od izobraževanj.
Potrdilo za varno delo na strehi in vrvno tehniko so prejeli Andrej Brojan, Branko Urbanc, Domen Pirnat, Andrej Bizjak, Anže Kveder in Blaž Burgar. Čin in diplomo za opravljen tečaj za gasilca pripravnika sta prejela Špela Loboda in Jan Potočnik.
Napredovanje v gasilca I. stopnje sta prejela Blaž Slabajna in Kaja Ručigaj v gasilca II. stopnje Domen Pirnat, v nižjega gasilskega častnika II. stopnje Anže Kveder ter gasilskega častnika II. stopnje Andrej Brojan.
Značke za dolgoletno delo so prejeli Domen Pirnat, Blaž Burgar (za 10 let), Andrej Bizjak (za 20 let), Branko Urbanc, Marko Kocjan, Andrej Brojan (za 30 let), Franc Urbanc (za 50 let), Jernej Levec, Janez Stopar, Franc Hren, Marjan Ručigaj, Anton Stopar, Anton Podboršek, Ludvik Dimc (za 60 let), Peter Krušnik, Franc Bergant (za 70 let). Značke za dolgoletno delo v operativi Branko Urbanc (za 20 let), Peter Petrič (za 40 let).

Vsem prejemnikom čestitamo!

Po koncu uradnega dela pa smo se iz dvorane preselili nadstropje nižje v operativni prostor kjer smo nadaljevali prijateljsko srečanje ob prigrizku, kozarčku pijače in prijetnem pogovoru.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI (klikni!)

Ni dogodkov.